Oğlunun katilini ipten aldı

İran’da bir idam mahkûmu son anda infaz edilmekten kurtuldu. Yaşanan ilginç olayda, yedi yıl önce 18 yaşındayken bıçaklanarak öldürülen Abdullah Hüseyinzade’nin annesi, oğlunun katilini idam sehpasında son dakikada affetti ve onu tek bir tokatla cezalandırdı

İRAN’IN yarı resmi ajansı Isna’nın haberine göre Mazandaran eyaletine bağlı küçük bir kasaba olan Royan’da yaşanan olaydan yedi yıl sonra Hüseyinzade’nin katili Balal’ın infazı için her iki tarafın aileleri de meydanda toplandı. Şeriat kanunlarında görülen kısas uygulamasına göre idam cezasına çarptırılan Balal’ın infaz edilmek üzere gözleri bağlandı ve boynuna ip geçirildi.

Öldürülen gencin ailesinin darağacındaki Balal’ın altındaki tabureyi çekmesi bekleniyordu. Ancak son dakikada Abdullah’ın annesi Balal’a önca bir tokat attı ve onu affettiğini söyledi. İdam sehpasındayken hayatı bağışlanan Balal’ın annesi gözyaşları içinde Abdullah’ın annesine sarıldı. İdamdan son anda kurtulan gencin annesi, oğlunu affeden acılı annenin ayaklarına kapandı.

Abdullah’ın annesi Balal’ın oğlunu kasıtlı olarak öldürmediğine kanaat getirmiş. Altı yıl süren davalar süresince aile, Balal’ın idamını defalarca ertelenmesini istemiş. İdam için en son tarih verildiğinde İran’da yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Nevruz’a denk geldiği için aile bu tarihi de kabul etmemiş.

Baba Hüseyinzade İsna’ya yaptığı açıklamada karısının fikrini değiştirmesine üç gün önce gördüğü bir rüyanın neden olduğunu söyledi ve “Karım rüyasında büyük oğlumuzu görmüş. Annesine iyi bir yerde olduğunu ve intikam alınmasına gerek olmadığını söylemiş” diyerek rüyayı anlattı. Bu olayın üzerinde aile idam gününe kadar düşünmeye karar vermiş. Abdullah’ın ailesi daha önce de 11 yaşındaki bir oğullarını motosiklet kazasında kaybetmişti.

İdamdan kurtulan Balal’a şimdi ne ceza verileceği ise henüz bilinmiyor. İran kanunlarına göre aile yalnız idam kararı konusunda söz sahibi ancak hapis cezalarına karışamıyor.

17 Nis 2014 - 12:44 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber