"Oğlumu yanan evin içine attılar"

Arakanlı Resminnara Rahmet Kerim, Myanmar ordusunun Arakan'a yaptığı saldırı sırasında eşini ve bir oğlunu kaybetti. Yaşadığı acı olayları unutamayan Kerim "Bir asker, 5 yaşındaki oğlum Muhammed Refik'i tutup yaktıkları bir evin içine attı" dedi

SALDIRININ ardından Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan Rahmet Kerim,  yaşadığı acı olayları unutamıyor. 
Rahmet Kerim, Kutupalong bölgesinde, yaptığı açıklamada,  Arakan'ın Mondu şehrine bağlı Hatifara köyünde yaşadıklarını söyledi. 
Olaylar başlamadan önce kendi hallerinde yaşamlarını sürdürdüklerini  belirten Rahmet Kerim, şunları anlattı: 
"Olaylar başlamadan önce dışarı çıkabiliyordum, markete, pazara ve  camiye gidebiliyordum. Kendi sosyal hayatımızı yaşıyorduk. Olaylar başladıktan  sonra ise bunların hiçbirisini yapamıyordum. Dışarı bile çıkamıyordum. Artık huzur yoktu. Her an öldürülme tehlikesi vardı. Hayatımızın bir garantisi yoktu." 
Rahmet Kerim, Myanmar askerlerinin iki hafta önce köylerine baskın  düzenlediğini, yaşadıkları yerlerin yakılıp yıkıldığını dile getirdi. 
Saldırı sırasında köylülerin kaçmaya başladığını ifade eden Kerim, "Bu  sırada bir asker, 5 yaşındaki oğlum Muhammed Refik'i gördü. Oğlumu tutup  yaktıkları bir evin içine attı. Gözlerimin önünde oğlum ateşin içine atılmıştı."  diye konuştu. 
Hadis öğretmeni olan eşinin pirinç tarlasında namaz kıldığı sırada  askerlerin saldırısına uğradığını belirten Rahmet Kerim, yaşadıklarını şöyle  aktardı: 
"Kocam askerlerden kaçmaya çalıştı ama askerler havaya ateş açtı ve  kendisi yakalandı. Askerler kocamı yakaladıktan sonra kulağını ve boğazını  keserek öldürdü. Saldırıların ardından amcamın köyüne kaçtım ama burada da  olaylar oldu ve Bangladeş'e kaçmaya karar verdim. Askerler ormana mayın  döşemişler. Biz de bu yüzden ormanı kullanamadık ve 3 gün önce kayıklarla  nehirden geçerek Bangladeş'e geldik. Şimdi yanımda sadece bir oğlum ve kızım var.  3 çocuğumun akıbetini de bilmiyorum." 
Kerim, Myanmar askerlerinin kendilerine neden saldırdığını bilmediğini  sözlerine ekledi.

05 Ara 2016 - 14:43 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber