Obama: Seçim sonuçları benim için de sürprizdi

ABD Başkanı Obama, "Seçim sonuçları benim için de sürprizdi

ABD Başkanı Barack Obama, geçen haftaki başkanlık seçimine ilişkin bir soru üzerine "Seçim sonuçları benim için de sürprizdi. Başkanın ne dediğinden veya yaptığından kendimi sorumlu hissetmiyorum. Ama, yumuşak bir geçiş süreci için kendimi sorumlu hissediyorum. İnsanlar değişiklik arıyor olabilirler. Bu değişikliğin ne getireceğine tam olarak güven duymasalar da." ifadelerini kullandı.
Yunanistan'ın başkenti Atina'ya düzenlediği iki günlük ziyaret kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile görüşen Obama, ortak basın toplantısında konuştu.
Obama, reformların sürdürülebilir olması için Yunan ekonomisinin bir alana ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, "Kemer sıkmayı tek bir strateji olarak göremeyiz. Yunan halkı hayatlarında bir iyileşme görmeli." ifadelerini kullandı.
Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) borç hafifletmenin önemini vurguladığını anımsatan Obama, "Yunanistan'ın kreditörlerine, ekonomik toparlanmaya doğru giden yolda adımlar atmaları için çağrıda bulunmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.
Obama, Yunanistan'ın reformlara ilişkin taahhütlerini yerine getirdiğini ve Yunan halkının önemli zorluklara göğüs gerdiğini anlatarak, "Altı ayda ya da yılda bir yeni müzakereler yerine, iki taraf kalıcı bir çözüm fırsatı aramalı. Hazır Yunan ekonomisi yeniden büyüyorken, bu doğru zaman olabilir." diye konuştu.
Kıbrıs meselesini Çipras ile konuşmalarında ele aldıklarını belirten Obama, ikili bir federasyonu desteklediklerini vurgulayarak, "Müzakerelerde başarı kesin değil. Ama, on yıllar süren sorunu çözme fırsatı olabilir. Çözümün yapılabilir olduğundan yana umutluyuz. Gelecek haftalar veya aylar içersinde, bu mesele çözülebilir." dedi.

16 Kas 2016 - 06:15 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber