Obama kurşunlu suyu içti!

ABD Başkanı Barack Obama, içme suyu şebekesinde aşırı derecede kurşun tespit edilen Flint kentindeydi. Obama, filtreden geçirilmiş suyun güvenli ve içilebilir olduğunu söyledi. Söylemekle de kalmadı, bunu göstermek için kurşunlu su içti

OBAMA'NIN bu davranışı Çernobil faciası sonrası, çayda radyasyon olmadığını kanıtlamak için çay içen Sanayi Bakanı Cahit Aral’ı hatırlattı.
Barack Obama, Flint kentindeki kurşunlu su krizine el attı. Kenti ziyaret eden Obama, halkı rahatlamak için bir bardak kurşunlu su içti. ABD Başkanı, kurşunlu su nedeniyle kent halkının tepkisini ve öfkesini anladığını söyledi. Kent sakinlerine filtre edilmiş su içmeleri tavsiyesinde bulunan Obama, kameraların önünde şehir şebekesinden gelen bir bardak suyu içti. 
Obama, Flint'te durumun normale dönmesinin yıllar alacağını da belirtti. Bir buçuk sene önce şehrin ana su kaynağının değiştirilmesi içme suyuna kurşun karışmasına yol açtı. Durumun tespit edilmesinin ardından kent felaket bölgesi ilan edildi. Flint halkı, kurşunlu su skandalının ardından, bu konudaki ihmalin 500'den fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle ekolojik koruma ajansına 220 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Kurşunlu suyun özellikle çocukların fiziki gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çekiliyor.

06 May 2016 - 13:32 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber