Obama'dan IŞİD itirafı!

ABD Başkanı Obama, ülkesinin IŞİD’in oluşumundaki rolünü itiraf etti

FLORİDA eyaletinin Tampa kentindeki MacDill Hava Üssü’nde bir konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama’nın gündeminde terörle mücadele vardı.
IŞİD’e verebileceğimiz yanıtları değerlendirirken, 2003’te ABD ordusunun Irak’a müdahalesi sırasında yapılan hataları tekrarlamak istemedik” diyen Obama, IŞİD ile mücadelede ABD güçleri yerine, yerel silahlı grupları desteklemeye odaklandıklarını ve yaklaşık 70 ülkeden oluşan bir uluslararası koalisyonu kurduklarını hatırlattı. 
Teröristlerin ‘İslam adına’ savaştıklarını iddia ettiğine dikkat çeken Obama, terörle mücadeleyi bir dine karşı verilen mücadele olarak görmeme çağrısında bulundu. 
OBAMA’DAN TRUMP’A MESAJ: SADECE TERÖRE KURBAN GİDEN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI ARTMAYACAK…  
Obama, 20 Ocak’ta görevi devredeceği seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump’a da “Bu mücadeleyi, ABD ile İslam arasındaki bir savaş olarak algılamamız halinde sadece terör saldırılarına kurban giden ABD vatandaşlarının sayısı artmayacak, savunduğumuz değerleri de göz ardı etmiş olacağız” diyerek seslendi.

07 Ara 2016 - 17:11 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber