O videoları indirenler yandı

FBI'ın çocukların cinsel istismarına karşı başlattığı soruşturma sürüyor. Bu videoları indiren ve paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen 223'ü Türkiye'den 10 bin adres tespit edildi

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), çocukların cinsel istismarına karşı başlatılan mücadele kapsamında 2014 yılında 'Deep Web' (Derin İnternet) İnternet sitesi üzerinden çocuk istismarına yönelik, görüntü, reklam ve dağıtımı yapan web sitelerine yönelik paylaşımları incelemeye aldı. 'Deep Web' sitesinin 'Playpen' adlıyla yayın yapan ağları kontrol altına alınırken bir süre sonra yayınlar durduruldu. Yayının durdurulmasından sonra FBI, site sunucusu üzerinde yaptığı incelemede giriş yapan yaklaşık 10 bin kullanıcının bilgisayar (IP), bilgisayar MAC (Media Access Control) numarası (fiziksel adres) ve kullanıcı adlarını tespit etti.

DÜNYADA 10 BİN, TÜRKİYE'DE 223 KİŞİ

Çocuk cinsel istismarına ilişkin video görüntülerini indiren ve paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen 223'ü  Türkiye'den 10 bin adres belirlendi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da 223 IP adresinin sahibine ait dosyaları bağlı oldukları illere gönderilerek soruşturma süreci başlatıldı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ H.S. HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Edirne  Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen IP adresinin sahibi  Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. H.S. hakkında soruşturma başlatıldı ve  Edirne Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla evinde arama yapıldı.

SABİT DİSKLER İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Evde el konulan bilgisayarların  Emniyet Müdürlüğü imaj bilgilerin kopyalama işlemi 2 gün sürdü. Alınan imajlar daha sonra incelenmesi için  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gönderdi.

H.S. HAKKINDA "KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR" KARARI VERİLDİ

H.S.'nin evindeki internet kullanılarak girildiği ve çocuk cinsel istismarına ilişkin verilerin indirildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada imajları alınan 6 bilgisayardan 2'sinde suç unsuruna rastlanmadı. Suç unsuru rastlanmayan 2 bilgisayarın oğlunun beyanına göre,  Trakya Üniversitesi'nde görevli H.S.'ye ait olduğu tespit edilince  Edirne Cumhuriyet Savcılığı gelen rapor üzerine H.S. hakkında 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı verildi.

POLİSİN RAPORU EDİRNE CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA GELDİ

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü uzmanlarının 4 bilgisayar ile ilgili hazırladığı rapor  Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na geldi. Raporunda örnekleme yöntemiyle indirilen çocuk cinsel istismarı içeren videolarına ilişkin bilgiler ve fotoğrafları yer aldı. Yaklaşık 80 sayfalık raporda incelenen her sabit disk (hard disk) için ayrı örnekleme sistemi ve içerinde bulunan video görüntülerinin detayları anlatıldı. Rapor üzerine diğer 4 bilgisayarı kullandığı belirtilen H.S.'nin oğlu A.A.S. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan soruşturmaya devam edildi.

"BİLGİSAYARLARA DIŞARIDAN MÜDAHALEYLE GÖRÜNTÜLER YÜKLENMİŞ OLABİLİR"

Edirne  Cumhuriyet Başsavcılığı rapor üzerine, H.S.'nin oğlu A.A.S.'nın bilgisine başvurdu. Bilgisayar yazılımcısı A.A.S. çocuk cinsel istismarı içeren video indirdiği yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, bilgisayarlara 'dışarıdan müdahale' ile görüntülerin yüklenmiş olabileceğini söyledi.

İKİNCİ BİR İNCELEME İÇİN TUBİTAK'A GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine savcılık  İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün raporunu yeterli bulmayıp, ikinci bir inceleme için TÜBİTAK'a gönderdi.

30 Nis 2016 - 20:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber