Netanyahu'dan barış konferansının iptali şartı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa'nın bu ay sonunda düzenlemeyi planladığı uluslararası barış konferansının iptal edilmesi halinde Filistin Devlet Başkanı Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden görüşeceğini duyurdu

İSRAİL Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede Netanyahu'nun Hollande'a, Paris'teki uluslararası konferans  yapılmazsa, ön koşulsuz doğrudan müzakerelere başlamak için Abbas ile görüşmek  üzere Fransa'ya geleceğini ifade ettiği aktarıldı. Netanyahu'nun ayrıca İsrail'in barış sürecine katkı sunmayan hiçbir  uluslararası konferansa katılmayacağını ilettiği belirtildi.  Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İsrail Başbakanı Netenyahu  ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı barış görüşmelerini yeniden  başlatabilmek için  bu ay Paris'te bir araya getirmeye çalıştıklarını  açıklamıştı. Fransız Dışişleri Bakanlığı kaynakları da yaptıkları açıklamalarda,  Cumhurbaşkanı Hollande'ın, davetle ilgili olarak Netanyahu ve ABD Başkanı Barack  Obama'yı telefonla arayacağını iletmişti. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, daha önce  Fransa'nın 21 Aralık'ta uluslararası barış konferansı düzenleyeceğini duyurmuştu. İsrail, geçen ay Fransa'nın organize etmeyi planladığı uluslararası  barış konferansına katılmayacağını bildirmişti. 
 Fransa, Ortadoğu barış sürecini yeniden başlatmak amacıyla 3  Haziran'da başkent Paris'te Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı'nı  düzenlemişti. Konunun tarafları olan İsrail ve Filistin'in katılmadığı  toplantının, yıl sonunda gerçekleştirilmesi planlanan uluslararası toplantı için  ön hazırlık olduğu ifade edilmişti.  
   İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi  yerleşim birimleri inşasını durdurmayı, 1967 sınırlarının esas alınması ve  Filistinli tutukluların serbest bırakılması şartlarını kabul etmemesi nedeniyle  Nisan 2014'te durmuştu.

08 Ara 2016 - 08:52 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber