NATO'dan Putin-Merkel iddiası

NATO, Rusya’nın AB’nin lokomotifi konumundaki Almanya Başbakanı Angela Merkel’i devirmek istediğini açıkladı

NATO

, Rusya’nın Avrupa’daki mülteci karşıtı faşist grupları kullanarak Rusya’ya karşı yaptırımların en önemli savunucusu Merkel’i devirmek istediğini belirtti.
''DELİLLER VAR''
NATO’nun en üst düzey stratejik iletişim uzmanı Janis Sarts, Rusya’nın başlattığı bu enformasyon savaşıyla Almanya’daki mülteci karşıtlığını körükleyerek Merkel hükümetini yıkmaya kararlı olduğu yönünde delillerinin olduğunu açıkladı.
''ONLARCA KANITIMIZ VAR''
İngiltere’nin Observer gazetesine konuşan NATO yetkilisi Janis Sarts, “Rusya’nın Avrupa’daki aşırılıkçı grupları fonladığı yönünde onlarca kanıtımız var. Rusya, Almanları Merkel’e karşı kışkırtıyor” dedi.
Sarts sözlerine şöyle devam etti: “Rusya, kontrol edebileceği bir toplumsal ağ kuruyor. Bu gruplar eliyle mülteci sorununu kışkırtıyor. Angela Merkel de Rusya’ya uygulanan yaptırımların en büyük savunucusu konumunda. Rusya, bu gruplar aracılığıyla Merkel’i yönetimden indirmeye yol açacak bir sokak hareketlenmesi oluşturmaya gayret ediyor.”
''SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR''
Sarts, “Putin, Almanya gibi büyük bir ülkede nüfuz alanı oluşturarak yönetim değişikliği ile sonuçlanacak bir dizi hamle yapıyor. Rusça konuşan kişileri kullanıyorlar. Sosyal medya üzerinden örgütleniyorlar. Toplumun fay hatlarını kışkırtacak adımlar atıyorlar. Aşırı sağ söylemi harekete geçirerek zayıflıkları suistimal ediyorlar” ifadelerini kullandı.
''RUSYA ADINA ÇALIŞIYORLAR''
“Genel anlamda Rusya’nın Avrupa’da fonladığı grupları takip edebilirsiniz. Gerek sağ gerek sol uçtaki bu gruplar kolaylıkla Rusya’nın safında hareket edebilir” diyen Sarts ''Son bir yıl içinde Suriye’den gelen 1 milyon sığınmacı Almanya’ya ulaşmıştı. Mültecilerin artışı ise Almanya içindeki aşırı sağ ve faşist grupların güçlenmesine yol açmış, onlarca mülteci karşıtı şiddet eylemi gerçekleşmişti'' dedi.
'HAREKETE GEÇİLMEZSE ÇOK GEÇ OLUR'
Sarts, “En iyi dezenformasyon aracı, rakibinizin dezenformasyon ve propaganda faaliyetlerinizi fark etmemesidir. Avrupa’da birçok ülke henüz Rusya’nın faaliyetlerini fark etmedi. Ya da fark etmek istemiyor” diye konuştu

06 Mar 2016 - 20:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber