"Musul'un perde arkasında Hilary var!"

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Bağdat yönetimi ile Demokrat başkan adayı Clinton’ı işbirliği yapmakla suçladı. Trump, ABD seçimlerine haftalar kala başlatılan Musul operasyonunun seçim yatırımı olduğunu savundu

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Donald Trump, Musul operasyonunu Demokratların adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçim yatırımı olarak niteledi. Donald Trump, Iraklı güçlerin DEAŞ hedeflerine karşı başlatılan Musul operasyonunu, rakibi Clinton'un yarışı kazanması için başlattığını öne sürdü. Bağdat yönetimini suçlayan Trump konu ile ilgili “Bunu yaptılar çünkü Clinton başkanlığa oynuyor, bunu yaparak güçlü gözükmek istediler, Clinton da bununla birlikte iyi görünmek istedi ve operasyonu başlattılar” ifadelerini kullandı
TRUMP'A KOMPLOCU SUÇLAMASI 
Clinton ise Trump'ın iddialarına “Biliyorsunuz, Trump her zaman komplo teorisi arıyor” sözleriyle karşılık verdi. Dış politika tartışması esnasında, Obama'nın Irak politikasını sert bir dille eleştiren Trump, “Irak'ı İran'a teslim ettiniz. İran uzun zamandan beri bunu istiyordu. Size yakında teşekkür mektubu yollayacak” değerlendirmesinde bulundu. Trump'ın, Obama dönemine yönelik “Obama rejimi” nitelemesi de dikkat çeken ifadelerinden biriydi. 
SEÇİMDEN SONRA GERİLİM ÇIKABİLİR 
“Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz?” sorusu üzerine Trump, 8 Kasım'da seçimleri Clinton'a karşı kaybederse sonuçları kabul edeceğini söylemek için henüz erken olduğunu ve bu konuda merak uyandıracağını dile getirdi. Trump, “Seçimlere hile karışabilir. Sonuçları kabul etmeyebilirim” dedi. Clinton ise adayların seçim sonuçlarını kabullenmesinin ABD demokrasisinin temel taşlarından biri olduğunu kaydederek, “Trump korkunç” diye konuştu.

21 Eki 2016 - 09:49 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber