Musul'da flaş gelişme! Çekildiler

Ordu güçleri, dün girdikleri Musul'un güneydoğusundaki devlet hastanesinden "geçici" olarak çekildi

IRAKordu güçlerinin, terör örgütü DEAŞ militanlarının  saldırıları nedeniyle Musul'un güneydoğusundaki devlet hastanesinden çekildiği  belirtildi. Yüzbaşı Mehdi Kazım, "Ordu birlikleri, DEAŞ  militanlarının düzenlediği şiddetli saldırıların ardından Es-Selam Eğitim ve  Araştırma Hastanesi'nden çekildi." dedi. Hastaneyi birçok yönden abluka altına alan militanlarla çatışmaların  gece boyu sürdüğünü, bunun üzerine çekilme talimatı aldıklarını ifade eden Kazım,  "geçici" olarak çekildiklerini, yeni bir operasyonla geri döneceklerini kaydetti. Ordu birlikleri, Musul'un en büyük hastanelerinden Es-Selam Eğitim ve  Araştırma Hastanesi'ne dün girmeyi başarmış, ancak kontrolü tam olarak  sağlayamamıştı. Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul  operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydedilirken, güney ve kuzey  kesimlerinde DEAŞ saldırıları bu ilerleyişi engelliyor.

07 Ara 2016 - 14:21 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber