Mısır, Avrupa’nın Ortadoğu’daki ortağı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Körfez’de yaşan krizle terörle mücadele konusunu görüştü

BRÜKSEL’DE bir araya gelen Şükri ile Mogherini’nin görüşmesine, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn da katıldı. Körfez’deki krizle terörle mücadele konularının ele alındığı görüşmede Mogherini, “Avrupa Mısır’a Ortadoğu’daki dayanak noktası ve ortağı olarak bakıyor ve yaşanan krizler ve özellikle Libya, Suriye ve Körfez kriziyle ilgili Mısır’la koordinasyon içinde olmak istiyor” dedi.Şükri ise Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan dörtlünün tavrıyla ilgili Mogherini’ye bilgi verdi ve Mısır’ın yaptığı fedakarlıkların onun, Katar’dan yerine getirilmesi istenen talepler konusunda pazarlığı kabul edeceği anlamına gelmediğini belirtti.Suriye ve Libya krizleri konusunda tek çözüm yolunun siyasi olduğu üzerinde duran Mogherini ile Şükri, Kudüs’te tırmanan gerginliğin ve şiddetin durması için ise uluslararası ve bölgesel çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

25 Tem 2017 - 09:52 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber