Mezarlara ''baraj'' tahliyesi

Melen Projesi nedeniyle su altında kalacak olan Ortaköy beldesinin sakinleri, başka bölgelere taşınmaya hazırlanıyor.

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan Melen Projesi nedeniyle su altında kalacak olan Ortaköy beldesi sakinleri, başka bölgelere taşınmaya hazırlanırken, yakınlarının mezarlarını da başka bölgelere naklediyor. Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yerleşim bölgesi bulduklarını ve belde olarak topluca taşınacaklarını söyledi. Beldenin iki yıl içinde tamamen su altında kalacağına işaret eden Angın, ilçeye bağlı Caferiye mevkisinde yeni bir belde kurmak istediklerini anlattı. ''Şu an için bazı vatandaşlarımız mezarlarını alıp götürdü'' diyen Angın, ''Ben de alacağım zaten. Şu anda dedemin, amcalarımın ve babamın mezarları orada. Sular altında kalmaması için mezarları başka alanlara taşıyacağım. Yakınlarımın mezarlarının sular altında kalmasından vicdanım rahatsız. O nedenle herkes mezarlarını çıkaracak'' ifadelerini kullandı.

#

18 Mar 2013 - 13:30 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber