Merkel'den burka yasağı çağrısı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yasal olarak mümkün olan her yerde burka yasağı uygulanması için çağrıda bulundu

LİDERİ olduğu Hristiyan Demokratlar'ın (CDU) Essen'de yapılan 29. kurultayında konuşan Almanya Başbakanı Merkel, "Yasal olarak mümkün olan her yerde yüzün tamamen örtülmesi yasaklanmalı" diyerek burka yasağı çağrısında bulundu. 
Merkel'in yakın çalışma arkadaşlarından Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ağustos ayında yaptığı açıklamada burkanın kısmen yasaklanabileceğini söylemişti. 
'GEÇEN YAZ YAŞANANLAR TEKRARLANAMAZ, TEKRARLANMAMALI, TEKRARLANMAYACAK' 
Sığınmacı krizine de değinen Merkel, Eylül 2015'te yaşanan sığınmacı akınını anımsatarak "2015 yazında yaşanan Almanya'ya yönelik sığınmacı akını tekrarlanamaz, tekrarlanmamalı ve tekrarlanmayacak" diyen Merkel, 'siyasi amacının bu olduğunu' da belirtti. Öte yandan Merkel, 2015'te Almanya'ya 890 bin sığınmacının geldiğini hatırlatan Merkel, her başvurunun titizlikle incelendiğini söyledi. Merkel, bunların tamamının kalmasının söz konusu olmadığının altını çizdi. 'SIĞINMACI ANLAŞMASI HER GÜN HAYAT KURTARIYOR'
Merkel, AB ile Türkiye arasındaki mayıs ayında imzalanan sığınmacı anlaşmasıyla ilgili olaraksa "Anlaşma her gün hayat kurtarmaya devam ediyor" yorumunda bulundu.

06 Ara 2016 - 16:14 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber