Mayon Yanardağı 5 can aldı

Filipinler'de faaliyete geçen Mayon Yanardağının püskürttüğü devasa taşlar 5 dağcının ölümüne neden oldu.

Filipinler'de faaliyete geçen Mayon yanardağının havaya devasa taşlar ve kül püskürtmesi sonucu 5 dağcı yaşamını yitirdi. Albay eyaleti Valisi Joey Salceda, bölgeye çok sayıda arama ve kurtarma görevlisiyle helikopter gönderildiğini, 7 dağcının yaralı kurtarıldığını söyledi. Yanardağın krateri yakınlarında hala 10 dağcının bulunduğu sanılıyor. Dağcılara kılavuzluk eden Kenneth Jesalya ise yanardağın aniden püskürtmeye başladığı, taşların çarpması sonucu aralarında bir Alman ve bir Avusturya vatandaşının da bulunduğu 5 dağcının öldüğünü söyledi. Filipinler Sismoloji Enstitüsü Müdürü Renato Solidum, başkent Manila'nın 340 kilometre güneydoğusunda yer alan ve ülkenin en aktif volkanlarından biri kabul edilen Mayon yanardağındaki hareketliliğin normal olduğunu belirtti. Son 400 yıl içinde 40 kez lav püskürten Mayon yanardağı, en son 2010 yılında faaliyete geçmiş ve binlerce kişinin bölgeden tahliye edilmesine neden olmuştu.

#

07 May 2013 - 10:08 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber