''Mavi Marmara''nın Gazze'ye girişi engellendi

İngiltere'den yola çıkan ve Gazze'ye tıbbi yardım taşıyan ''Mavi Marmara Kafilesi'' adlı 11 araçlık yardım konvoyu, Libya- Mısır sınır kapısında engellendi.

İngiltere'den yola çıkan ve Gazze'ye tıbbi yardım taşıyan ''Mavi Marmara Kafilesi'' adlı 11 araçlık yardım konvoyu, Libya- Mısır sınır kapısında engellendi.


Kafilenin basın sözcüsü Hacer el-Matiri, ''Mısır sınır güçleri sınırda Mavi Marmara Kafilesi'ndeki gönüllüleri darp etti. Mısır güçleri, organizatörler bütün kanuni şartları yerine getirmesine rağmen konvoyun girişini engelledi'' dedi.

Mısırlı aktivistlerin ve sivil toplum kuruluşlarının, yetkililerden geçiş için izin almada yardım ettiğini belirten Matiri, sınır güçlerinin ekipmanlarına zarar vermesi üzerine konvoyun Libya topraklarına geri döndüğünü bildirdi.
Mısır güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısırlı yetkililer, Dışişleri Bakanlığı ile koordine edilmediği ve Libya sınırındaki es-Sellum kentine ulaşmasından önce konvoydaki gönüllüler vize almadığı gerekçesiyle girişine izin vermedi. Mısır sınır güçlerinin gönüllüleri darp ettiği iddiaları ise yetkililer tarafından yalanlandı.

Konvoy vize engeline takılmıştı

Türkiye'den Gazze'ye yardım götüren ''Mavi Marmara'' gemisinden ilhamla ''Mavi Marmara Kafilesi'' adı verilen yardım konvoyu, Fransa, İspanya, Fas, Cezayir ve Tunus'un ardından Libya sınırına ulaştığında vize engeline takılmış, Libya gümrük görevlileri, konvoydaki İngiliz, ABD ve İrlanda vatandaşlarının vizeleri olmadığı için ülkeye girişlerine izin vermemişti.

Konvoy, İsrail'in Gazze ambargosunu kırmak için 25 Şubat'ta İngiltere'den yola çıkmıştı. 25 aktivistin eşlik ettiği konvoyda, tıbbi yardım, oyuncak ve bilgisayar malzemeleri taşıyan, ambulans ve okul servisi olarak kullanılacak 11 araç yer alıyor.

#

22 Mar 2013 - 17:54 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber