Loto ikramiyesi 1,5 milyar dolara çıktı

ABD'de haftalardır devreden Powerball isimli şans oyununda ikramiyenin 1,5 milyar dolara ulaşacağı bildirildi

Powerball

oyununu düzenleyen kuruluşun yetkilileri, dünya tarihinde  bir kişiye verilecek en büyük ikramiye olarak tarihe geçen 1,5 milyar dolarlık  meblağın son günlerde oyuna gösterilen ilgiyle bu seviyeye çıktığını belirtti.

Yarın yapılacak çekilişle sahibini bulması beklenen ikramiyenin  miktarının son gün daha da artabileceği ifade edildi.

Son alarak cumartesi gecesi yapılan çekilişte bir kez daha devreden  şans oyununda 4 Kasım'dan bu yana kimse şanslı 6 sayıyı tutturamadı. Powerball  oyununda ikramiyeyi kazanmak için çekilen sayıları tutturma ihtimali 292,2  milyonda bir olarak gösteriliyor.

Şans oyununu kazanacak kişi, şu andaki rakamlara göre 1,5 milyar  dolarlık ikramiyeyi 29 yıl içinde yıllık ödemeler şeklinde alabilecek ya da tek  seferde 930 milyar dolar almayı tercih edebilecek. Şanslı kişi, daha sonra  ikramiyesinin yaklaşık yüzde 40'ını vergi olarak ödemek zorunda kalacak.

12 Oca 2016 - 23:51 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber