Libya devrimin yıl dönümüne hazır

Libya'nın başkenti Trablus sokakları 17 Şubat devriminin ikinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

17 Şubat devriminin yıl dönümü dolayısıyla yoğun güvenlik önlemlerinin dikkati çektiği Libya'da halkın bir kısmı kutlama hazırlıklarını sürdürürken bazı vatandaşlar ise kutlamalara şimdiden başladı.

Genç, ihtiyar, çocuk  ve kadınların oluşturduğu farklı kesimden birçok Libyalının eşlik ettiği gösteriler ve minik kutlamalar renkli görüntülere sahne oluyor.

Binaların cepheleri ve araçlarda, her noktada yeni Libya bayraklarının göze çarptığı başkentte Pazar günkü kutlamalar öncesinde adeta bayram havası yaşanıyor.

Devrik lider Muammer Kaddafi'nin ''Yeşil Meydanı'' ise bugünlerde ''Şehitler Meydanı'' ismiyle anılıyor. Şehitler Meydanı'nda Pazar günü yüz binlerin katıldığı büyük kutlama törenleri yapılması bekleniyor.

Hükümetin kutlamalar için herhangi bir bütçe ayırmadığını ve her şehrin kendine göre bir kutlama programı yapacağını belirten Libya başbakanı Ali Zeydan, devrimin kazanımlarının ve ülkenin istikrarının korunması çağrısında bulunmuştu.

#

15 Şub 2013 - 11:29 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber