Lavrov'dan flaş Suriye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ekonomik yaptırımlarla yaşamak zorunda bırakılan Suriye halkına destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Lavrov "Terörist grupların bastırılmaması hâlinde bu savaşı sadece Suriye'de kaybetmeyiz" uyarısında bulundu

SURİYEmevkidaşı Velid Muallim ile Moskova'da yaptığı görüşmenin basına açık olan bölümünde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Teröristlerin bastırılması için çabaların genişletilmesi gerekiyor, bunun bir alternatifi yok. Aksi hâlde bu savaşı yalnızca Suriye'de değil tüm Ortadoğu'da kaybetme riskini almış oluruz" mesajını verdi. 
 Lavrov ayrıca, Suriye'ye yönelik 'ekonomik yaptırım devam ettirildiği ve hatta genişletildiği bu dönemde Suriye halkına destek olmaya devam edeceklerini' de kaydetti. "Partnerlerimizden bazılarının BM kararlarını çarpıttığı ve radikallere müsamaha gösterdiği bu dönemde Şam ile daha yakın koordinasyon içerisinde olmak gerekiyor" ifadelerini de kullanan Lavrov, Muallim ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile yapacağı görüşmelerde Suriye krizinin çözümüne yönelik yapıcı önerilerin geliştirilmesini umduğunu belirtti.

28 Eki 2016 - 13:11 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber