Kuzey Kore: Tüm ABD vuruş menzilimizde

Kuzey Kore son kıtalararası füze denemesinin başarılı olduğunu duyurdu ve denemeyi ABD'ye "sert bir uyarı" diye tanımladı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da denemenin ABD'nin menzilleri içinde olduğunu kanıtladığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump ise denemeyi "Kuzey Kore rejiminin en son pervasız ve tehlikeli hareketi" diye tanımladı.

Çin de denemeyi kınarken, "ilgili tüm taraflara itidal ve gerilimin arttırılmasından kaçınılması" çağrısı yaptı.

Kuzey Kore fırlattıkları füzenin 47 dakika havada kaldığını ve 3,724 kilometrelik irtifaya çıktığını belirtti.

ABD ve Güney Kore de füze denemesine misilleme olarak karadan karaya füzelerin denendiği bir ortak askeri tatbikat yaptı.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı "Liderimiz gururla ABD anakarasının vuruş menzilimiz içinde olduğunu doğruladığını söyledi" şeklinde haber geçti.

Haberde ayrıca füzenin 3 Temmuz'da denenenle aynı olan Hwasong-14 modeli olduğu belirtildi.

Dünkü denemede füzenin Japonya'nın kuzeyinde denize düştüğü bildirilmişti.

Tatbikatla misilleme

ABD ve Güney Kore misilleme olarak karadan karaya füzelerin atıldığı bir tatbikat yaptı.

Güney Kore Savunma Bakanı Song Young moo ülkesinin "Kuzey Kore tehdidine karşı bağımsız önlemler alacağını ve ABD'nin verdiği Terminal Yüksek İrtifalı Bölge Savunma Sistemi'nin (Thaad) kurulmasını hızlandıracağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, son denemede füzenin Kuzey Kore'nin kuzeyindeki Jagang bölgesinde bulunan bir silah fabrikasından fırlatıldığını söyledi.

Peş peşe gelen denemelere karşın uzmanlar, Kuzey'in hala uzun menzilli füzeler için minyatür nükleer savaş başlığı yapacak ve hedefe varana kadar zarar görmesini engelleyecek teknolojiye sahip olmadığı kanısında.

Kuzey Kore füzelerinin hedefleri isabetle vuramadığı söylenirken, Pyongyang yönetiminin bu hızla devam ettiği takdirde 5 ila 10 yıl içinde ABD'yi vurabilecek nükleer füzeler geliştirebileceğine inanılıyor.

29 Tem 2017 - 14:45 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber