Kuş gribi yayılıyor

Kuş gribi, ülkenin güney batısına doğru yayılmaya başladı

FRANSA'DA güneyde ortaya çıkan kuş gribi vakası  yayılıyor. 
Ülkenin güney batısında bulunan Tarn bölgesi valiliği, kuş gribinin  Fransa'nın güney batısında birçok çiftlik ve besihanede görüldüğünü ve hızla  yayıldığını duyurdu.
Tarn bölgesinde yaklaşık 7 bin ördeğin itlaf edildiğini, 4 bin 500  ördeğin de hastalıktan öldüğü belirtildi.
İlk grip vakası Tarn bölgesine bağlı Almayrac kasabasında görülmüştü.
Tarım Bakanlığı, kasabadaki bir ördek çiftliğinde H5N8 virüsüne  rastlandığını doğrulamıştı.
Bakanlık, çiftlikte bulunan diğer hayvanların da tedbir amaçlı itlaf  edileceğini, çiftlik çevresinde üç kilometre çapında koruma ve 10 kilometre  çapında da gözlem kararı alındığını duyurmuştu.
Avrupa Birliğinin en büyük kanatlı hayvan üreticisi olan Fransa'nın  güneybatı bölgesinde geçen yıl yaşanan salgın nedeniyle kanatlı hayvan  ihracatında sorunlar yaşanmıştı.

03 Ara 2016 - 19:06 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber