Küçük çocuğun kafası sürekli büyüyor!

Bangladeş'in güneyinde yaşayan iki yaşındaki Emon adlı erkek çocuğun kafası tam 9 kilo ağırlığında. 1 yaşındaki bir çocuğun ortalama ağırlığına eşit sayılabilecek ağırlıktaki kafasıyla küçük çocuk sürekli bakıma muhtaç bir halde hayatını sürdürüyor

EMON'UN sezaryenle doğumundan beri sürekli büyüyen kafasına bir çare arayan anne ve babası, küçük çocuğun rahatsızlığına teşhis koyabilecek doktor bulamadı.
BEYNİNDE SU TOPLANMASI TEŞHİSİ KONDU
Küçük Emon'a en sonunda 'hidrosefali' (beyinde su toplanması) teşhisi kondu. Doktorlar, kafatasının içinde biriken sıvının baskı yaparak beyne zarar verdiği bu rahatsızlığın tedavisinin ancak Bangladeş dışında bir ülkede yapıldığını çaresiz anne babaya bildirdi. Çok fakir olan Emon'un ebeveynlerinin yurt dışına çıkacak maddi durumları bulunmuyor.
ANNENİN GEBELİK SIRASINDAKİ HASTALIĞI SEBEP OLMUŞ
Tedavi uygulanmama durumunda rahatsızlık uzun vadede zihinsel ve bedensel engellere ve hatta kalıcı beyin hasarına sebep olabiliyor.
Doğuştan gelen ve bebeklerde görülen hidrosefali, annenin gebelikte kabakulak ve kızamıkçık hastalıkları yaşaması sonucunca gelişen komplikasyonlar neticesinde bebeklerin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor.

26 May 2016 - 15:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber