Korkutan açıklama geldi!

Güney Kore’de 450'den fazla kişi taşıyan bir feribot, henüz bilinmeyen bir sebeple sulara gömüldü. Daha önce 368 kişinin kurtarıldığını açıklayan Güney Koreli yetkililer, kurtarılan kişi sayısını 164 olarak değiştirdi. Bu açıklama, can kaybının 300'e kadar çıkabileceğine dair endişeleri artırdı. Şu ana kadar iki yolcunun cansız bedenine ulaşıldı

Korkutan açıklama geldi!
Haber albümü için resme tıklayın

GÜNEY Kore'nin batı kıyısındaki Incheon limanından kalkan geminin, güneydeki Byungpoong Adası'nın yaklaşık 20 kilometre açıklarında sorun yaşadığı belirtildi.

Çoğu tatile giden öğrenci ve öğretmenleri Jeju Adası’na götüren feribot, henüz bilinmeyen bir sebeple batmaya başladı.

Geminin imdat sinyali göndermesi üzerine bölgeye onlarca helikopter ve kurtarma gemisi gönderildi. Yan yatan feribot yaklaşık iki saat içinde büyük oranda sulara gömüldü.

Güney Koreli yetkililerden yapılan ilk açıklamalarda, 368 kişinin kurtarıldığı duyuruldu. Ancak yetkililer, daha sonra bu sayının gerçeğini yansıtmadığını belirtti.

Denizcilik Bakanlığı Sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada, kurtarılan kişi sayısının 164 olduğunu söyledi. Sözcü, feribottaki toplam yolcu ve mürettebat sayısının ise 477 değil, 459 olduğunu belirtti.

GÜNEY KORE’DE GEMİ BATTI

AFP'ye konuşan sahil güvenlik yetkilisi, "368 kişinin kurtarıldığı bilgisi nereden çıktı bilmiyorum" dedi.

293 kişinin bulunması için yürütülen arama kurtarma çalışmaları çok sayıda tekne ve helikopterle sürdürülüyor. Onlarca kişinin batan feribotun içinde sıkışmış olabileceği, deniz suyunun aşırı soğuk olmasının da yolcuların yaşam mücadelesini zorlaştırabileceği ifade ediliyor.

Kurtarılan yolcular, gemi batmadan önce büyük bir çarpma sesi ve gürültü duyduklarını belirtti.

Feribottakilerden 325’inin öğrenci, 15'inin öğretmen, 30'unun da mürettebat olduğu açıklandı.

 

Kurtarılan öğrenciler, halen yaşadıkları olayın şokunda.

Feribottaki gençler kurtarılmayı böyle bekledi.

16 Nis 2014 - 13:59 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber