Kore şehit ve gazilerinin torunlarına burs

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliğince, Kore'de şehit veya gazi olan Türk askerlerinin torunlarına eğitim yardımı yapıldı

GÜNEY Kore'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından, Kore'de  şehit ya da gazi olan Türk askerlerinin torunlarına eğitim yardımında bulunuldu. 
Büyükelçi Cho Yun-Soo, Kore şehit ve gazileri onuruna düzenledikleri  yemekte yaptığı konuşmada, Kore Savaşı sırasında Türklerin gösterdiği askeri ve  insani yardımdan dolayı minnettar olduklarını ifade etti.
Kore gazilerinin Türkiye ile Güney Kore arasında önemli bir köprü  vazifesi gördüğünü belirten Cho, büyükelçi olarak Türkiye'ye geldiği ilk gün,  Ulus'taki Kore Gazileri Anıtı'na giderek savaşta hayatını kaybedenleri andığını  dile getirdi.  
 
Cho, Türkiye'nin Kore halkı için savaş sırasında gösterdiği  fedakarlığı, sonraki yıllarda da sürdürdüğünü aktararak savaşta anne ve babasını  kaybeden Koreli çocukların eğitim görebilmeleri için Ankara'da Seul Okulu'nun  açıldığını ifade etti.
 
Türklerin geçmişte yaptığı yardımları unutmadıklarına işaret eden Cho,  bugün de kendilerinin Kore şehit ve gazilerinin torunlarına eğitim bursu vermeye  karar verdiklerini söyledi.
Cho, Türklerin vatan savunması ve yardıma ihtiyaç duyanlara yardım  konusundaki fedakarlıklarıyla dikkati çektiğini belirtti.
Kore Savaşı'nda Türkiye'nin aynı zamanda büyük bir askeri başarı  gösterdiğini anımsatan Cho, "Türk askerleri Kore Savaşı sırasında sadece  savaşmadı, aynı zamanda Kore'yi bir komünist ülke olmaktan da kurtardı." diye  konuştu. 
 "Türk ordusu büyük başarı gösterdi"
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Tandoğan da 66 yıl önce  Rusya ve Çin'in kışkırtması ile Kuzey Kore'nin Güney Kore topraklarını işgal  etmesinin üzerine Türkiye'nin de aralarından bulunduğu 21 ülkenin askerlerinden  oluşan Birleşmiş Milletler (BM) ordusunun Güney Kore halkının yanında savaşarak  işgali önlediğini aktardı.
 
Çin ordusunun saldırıları üzerine BM ordusunun geri çekilmek zorunda  kaldığını anlatan Tandoğan, "Kunuri'de Çin ordusunun taarruzuna ilk karşı koyan  ve BM ordusunun emniyetli bir şekilde geri çekilmesini sağlayan Türk askeridir.  Türk ordusu aynı zamanda başkent Seul'un savunmasında büyük başarı göstermiş ve  Seul'un yeniden işgal edilmesini önlemiştir." dedi.
Tandoğan, Türk askerinin, savaşın getirdiği zorluklar karşısında açlık  ve yokluk çeken Kore ile ekmeğini paylaştığını dile getirerek "Güney Kore,  özgürlük ve demokrasi savaşından başarıyla çıkmış, yapmış olduğu atılımlarla bu  uğurda dökülen kanları hiçbir zaman boşa çıkarmamıştır.  Güney Kore, bugün dünya  barışında önemli rol alıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Kore Büyükelçiliğinin, Kore şehit ve gazilerinin torunlarına eğitim  bursu vermesinin kendileri için oldukça anlamlı olduğunu belirten Tandoğan, iki  ülke halkları arasındaki dostluğun devam edeceğini kaydetti.
Yemeğe, Kore gazileri ile aileleri katıldı. Programın sonunda Kore  şehit ve gazilerinin torunları sahneye çağrılarak eğitim bursları verildi.

07 Ara 2016 - 14:23 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber