Kerry'den Trump'a azar!

ABD başkanı seçilen Trump’ın ülkesinin diplomatik ilişkisinin olmadığı Tayvan’ın Devlet Başkanı Tsai ile görüşmesine bir tepki de ABD Dışişleri Bakanı Kerry’den geldi

TAYVANDevlet Başkanı Tsai Ing-wen’le telefonda görüşen seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump’ın neden olduğu tartışmayı değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Trump’a sert çıktı. 
Trump’ın yabancı ülke liderleri ile görüşmeden önce kendilerini bilgilendirmediğini açıklayan Kerry, “Bu konuşmaların hiçbirinden önce temas kurmadık. Bize görüşmede ele alınacak başlıkları sağlamamız için hiçbir talep gelmedi” dedi. Kerry, Trump ve geçiş ekibine yönelik eleştirilerini şu sözlerle belirtti: “Dinleyin ya da dinlemeyin ama bu konuda çalışan, çok uzun zamandır çalışan insanlara güncel konularda, hali hazırdaki durumla ilgili tavsiyelerini sormak kıymetli. Bunun değerli olduğunu düşünüyorum ve böyle yapılmasını tavsiye ediyorum ama görülüyor ki bazı durumlarda bu olmadı.” 
CONWAY: TRUMP DIŞİŞLERİ DE DAHİL FARKLI KAYNAKLARDAN YARARLANIYOR 
Trump’ın danışmanlarından Kellyanne Conway ise geçen hafta CNN’den Anderson Cooper’a yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı ile görüşmelerle ilgili danışıldığını belirtmişti. Conway, “Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat brifinglerinden gelenler de dahil olmak üzere farklı kaynaklardan yararlanıyor” demişti. Tsai ile cuma günü bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Trump, 1978’de dönemin başkanı Jimmy Carter’ın ‘Tek Çin’ politikasını uygulamaya koymasının ardından Tayvan lideriyle iletişim kuran ilk seçilmiş ya görevdeki ABD başkanı olmuştu.

05 Ara 2016 - 11:40 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber