Kafalarını kestiler, çatıdan attılar

Brezilya'nın Parana eyaletine bağlı Cascavel şehri hapishanesinde çıkan isyanda iki mahkum başı kesilerek, iki mahkum da çatıdan atılarak öldürüldü

Kapasitesinin çok üstünde 1040 mahkumun kaldığı hapishanede 800 mahkum yeni koğuşlar açılması, yemek ve hijyen koşullarının düzeltilmesi için yataklarını ateşe vererek isyan başlattılar. Parana Adalet Müsteşarı Elson Faxina son birkaç gündür mahkum sözcüleri ile pazarlık halinde olduklarını, görüşmelerin tıkandığı gecenin sabahında isyanın başladığını açıkladı. Hapishanenin yüzde 60'nı kontrol altına alan mahkumlar çatılara çıkarak rehin aldıkları biri eski polis iki mahkumun boğazını keserek diğer iki mahkumu da 15 metre yükseklikteki çatıdan atarak öldürdüler.

BİN KİŞİLİK HAPİSHANEYİ ON GARDİYAN KORUYORDU

O Globo televizyonu, Cascavel hapishanesinde binden fazla mahkumun kalmasına ve pazarlıklar boyunca yetkilileri tehdit etmelerine rağmen isyan başladığı sırada sadece 10 tane gardiyanın bütün hapishaneyi kontrol ettiğini bildirildi.
İsyan kahvaltı servisi yapan iki gardiyanın rehin alınmasıyla başladı. Daha sonra eski bir polis ve işbirlikçi olduklarını düşündükleri 5 kişiyi rehin alan mahkumlar yataklarını ateşe vererek yangın çıkardılar. Dumandan etkilenmemek için çatıya çıkan isyancılar Sao Paulo'nun hapishanelerden yönetilen en büyük suç örgütü “PCC-Primer Comando de la Capital (Başkentin İlk Komandoları)” yazılı bir pankart açtıktan sonra iki kişinin başını kesip kalan üç rehineyi çatıdan aşağı attılar.

25 Ağu 2014 - 17:50 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber