Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde skandal

Fransa'nın Manş denizi kıyısında bulunan Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde, sığınmacıları taşıyan otobüs koltuklarının tamamen plastikle kaplandığı gözlendi

JUNGLE'DAN ayrıldıktan sonra ülkedeki sığınmacı merkezlerine  gönderilen sığınmacıların bindikleri otobüslerdeki bu detay sosyal medyayı karıştırdı. Sığınmacıları taşımak üzere devlet tarafından tahsis edilen yüzlerce  otobüsün koltuklarının,hijyen gerekçesiyle kalın ve şeffaf bir plastikle  kaplanmış olduğu görüldü.Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın otobüs firması  tarafından alındığını ve kendilerinin konuya ilişkin yorum yapamayacağı kaydedildi.
Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart ise devletin söz konusu otobüs firmasıyla bu tarz detayları görüşmüş olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Otobüslerin koltuklarının plastik bir örtüyle kaplanmış olduğunu ben  de gözlerimle gördüm. Devlet illa ki bu önlemi söz konusu firmayla görüşmüştür.  Herhalde salgın bir hastalık riski olduğunu düşündüler. Ben kampa aylardır gelip  gidiyorum. Hiç öyle bir salgın hastalık durumuna da rastlamadım. Devletin otobüs  firmasını koltukları plastikle kaplamaya mecbur etmiş olduğunu düşünüyorum. Sığınmacıların bindiği otobüslerdeki plastik detay, sosyal medyada  büyük yankı uyandırmış, durum "aşağılayıcı" olarak değerlendirilmişti.
Paris'teki derme çatma sığınmacı kamplarının tahliyesinde de  sığınmacıların tahliye edildiği otobüslerde koltukların plastikle kaplandığı biliniyordu. Paris'teki tahliyelerde Fransız polisinin maske ve eldiven taktığı,  hatta botlarının üzerine poşet geçirdiği de görülmüştü. Bazı Fransız gazeteciler, 850 gazetecinin izlediği Jungle'ın  tahliyesinde "Fransa'nın imajı için" polisin maske ve eldiven takmaktan  vazgeçtiği yorumunda bulundu.

26 Eki 2016 - 08:23 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber