İtalya Başbakanı Renzi istifasını sunacak

İtalya Başbakanı Renzi, kendisinin ve hükümetinin istifasını akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunacağını açıkladı

İTALYA Başbakanı Matteo Renzi, kendisinin ve hükümetinin istifasını akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunacağını açıkladı.
Ülkede pazar günü yapılan anayasa değişikliği referandumundan ağır yenilgiyle çıkan ve ardından istifa edeceğini belirten Renzi, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bütçe yasası onaylandı. Akşam 19.00’da (TSİ 21.00) istifalar resmen sunulacak. Herkese teşekkürler. Yaşasın İtalya." ifadesini kullandı.
İstifasını sunmak üzere önceki gün Cumhurbaşkanı Mattarella ile yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı’ndan bütçe yasasının Senato’dan onay almasına kadar beklemesi talebiyle karşılaşan Renzi, bu nedenle istifasını bir süre ertelemişti.
Senato’nun bütçe yasasını bugün öğleden sonra onaylamasının ardından gözlerin çevrildiği Başbakan Renzi'nin bugün istifasını resmen sunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Mattarella’nın yarın dini tatil olmasına rağmen vakit kaybetmeden siyasi partilerle kurulacak yeni hükümet üzerine siyasi istişarelerde bulunmaya başlaması bekleniyor.
İtalya'da Renzi sonrası dönemde Senato Başkanı Pietro Grasso, Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ya da Kültür Bakanı Dario Franceschini gibi isimlerden birinin altından bir geçiş hükümeti kurulması ihtimali bulunuyor.
Geçiş hükümetinin, ikilik bulunan seçim kanunu yeniden düzenleyerek, ülkeyi erken genel seçimlere götürmesi ya da 2018’de yapılacak olağan genel seçimlere kadar yasama süresini idare etmesi ülkede konuşulan senaryolar arasında yer alıyor.

07 Ara 2016 - 18:13 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber