İspanya Kralı'ndan Türkiye mesajı

İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçesi Letizia, Madrid’te başlayan FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti. Kral Felipe, “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” diyerek Türkiye’ye destek mesajı verdi

İSPANYA'NIN başkenti Madrid’te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’nda Türkiye standı sürpriz bir konuğu ağırladı. İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia, Madrid’te başlayan ve global düzeyde turizm sektörünün en önemli fuarlarından bir kabul edilen FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti. Kral ve Kraliçe, yaklaşık 15 dakika standda sohbet etti. “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” diyen Kral VI. Felipe, Türkiye’ye destek mesajı verdi.
'OLUMLU ALGI OLUŞTURACAK'
Ziyareti değerlendiren Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Fuarlar, Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Başkanı Müberra Eresin, Kral Felipe’nin ziyaretinin kalabalık bir basın grubu tarafından takip edildiğini, söz konusu ziyaretin İspanya turizm pazarında Türkiye’ye yönelik olumlu algı oluşrurulmasına büyük bir katkısının olmasını beklediklerini kaydetti. Eresin, şunları söyledi: “İspanya, gerek rakip bir ülke olarak, gerekse kaynak bir pazar olarak bizim için önemli bir destinasyondur. Ülkelerindeki ekonomik istikrarsızlık ve Türkiye'nin güvenlik algısı sorunu sebepleri ile İspanyol turist sayısında 2015 yılında yüzde 15'lik bir düşüş yaşarken, 2016 yılında yüzde 50'nin üzerinde kayıp gerçekleşti. Dolayısıyla kültür turizmi için ülkemizi tercih eden İspanya pazarında, toparlanmanın sağlanabilmesi için çok yönlü temaslar kuracağız. Fuarın ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederim."

18 Oca 2017 - 18:12 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber