Islanmayan yanmayan kağıt yaptılar

Çin'den akıl almaz bir buluş... Çinli bilim insanları hem sıvıya hem de ateşe dayanıklı kağıt üretti

ÇİNbilim insanları kağıdın yapısını ateşe ve sıvıya  dayanıklı olacak şekilde değiştirdi. Hong Kong merkezli South China Morning Post'ta yer alan habere göre,  Şanghay Seramik Enstitüsünden bilim adamları hem sıvıya hem de ateşe dayanıklı  kağıt üretti. Araştırmacılar, kağıdın yapısını değiştirmek için "hidroksiapatit" adı  verilen ve hayvanların diş minesi ile kemiklerinde bulunan bir tür kalsiyum  kullandı.
Geliştirilen kağıt türünün, 200 santigrat derece ateşin yanı sıra  kahve, meyve suyu, çay gibi sıvılara dayanıklı olduğu belirtildi.
Daha önce suya ya da ateşe dayanıklı kağıtların mevcut olduğuna işaret  eden araştırma ekibinin lideri Zhu Yingjie, hem çeşitli sıvılara hem de ateşe  dayanıklı kağıdın ilk defa geliştirildiğini bildirdi.
Zhu, üretilen kağıdın kaligrafiden Reklam panolarına kadar pek çok  farklı alanda kullanılabileceğini vurguladı.
ÖNEMLİ BELGELER YÜZLERCE YIL SAKLANABİLECEK
Kağıdın üzerindeki yazılara hiçbir zarar gelmeden su ile  temizlenebileceğine dikkati çeken Zhu, "Bu kağıt önemli belgelerin yüzyıllar  boyunca saklanmasını sağlayacak çünkü herhangi bir yangın ya da su basması  durumunda yok olmayacaklar." diye konuştu.
A4 boyutundaki bir kağıdın sıradan kağıtlardan bir miktar daha pahalı  olacağını belirten Zhu, büyük miktarlarda üretime geçilmesi durumunda fiyatın da  düşeceğine işaret etti.
Proje üzerinde 2008'den bu yana çalışan ekip, ürünü gelecek 3 ay  içerisinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

23 Oca 2017 - 17:24 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber