İslamcı-laik uzlaşması sabote ediliyor

Tunus Eğitim Bakanı Abdullatif Abid, muhalif lider Şükrü Belıyd suikastına ilişkin AA' ya değerlendirmelerde bulundu.

Tunus Eğitim Bakanlığı'nda AA muhabirine ülkedeki son gelişmelere ilişkin açıklama yapan Bakan Abid, Şükrü Belıyd suikastı ile ilgili, ''Özellikle Tunus devrimi sonrası oluşan İslamcı laik dayanışmasını sabote etmeyi hedefleyen yerli ve yabancı odaklar devreye girdi. Benim de bağlı olduğum laik kesim ile İslamcı kesim arasında oluşan ve İslam dünyası için önemli olduğunu düşündüğüm uzlaşı zemini bazı odakları rahatsız etti'' dedi.

Tunus devrimi İslamcı-Laik uzlaşısının mümkün olduğunu gösterdiğini savunan Abid, ''Ancak bu uzlaşının ortaya koyduğu sinerjiden rahatsız olan güçler, şimdi devrimimizi sabote ederek ülkeyi tekrar sömürge haline getirmeyi hedefliyor'' diye konuştu.

Belıyd cinayetine ilişkin Nahda Hareketi Partisi'ni suçlayanları anlamakta güçlük çektiğini söyleyen Abdi, şunları kaydetti: 

''Bu ithamın makul bir zemini olabilir mi? Bu suikasttan en çok Nahda zarar gördü. Nahda, zarar göreceği bir eylemi neden yapsın? Ayrıca Nahda, kurulduğundan itibaren barışçı, şiddet karşıtı ve uzlaşmacı bir hareket. Böyle eylemler Nahda'nın tabiatına ters. Ben bu iddiaları ciddiye almıyorum. Çok derin bir soruşturma yürütülerek adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Canilerin ve cinayetin arkasındaki odakların çok yakın bir zamanda açıklanacağına inanıyorum.''

#

12 Şub 2013 - 13:40 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber