IŞİD köşeye sıkıştı! On binlerce üyesi...

ABD, Irak ve Suriye'de köşeye sıkışan terör örgütünün uluslararası koalisyonun operasyonlara dahil olmasından bu yana on binlerce üyesini cephede yitirdiğini duyurdu

IRAKve Suriye'de kuşatılan, Kuzey Afrika'daki kalesini yitiren terör örgütü IŞİD'in son iki yılda 50 bin militanını kaybettiği açıklandı. 
İsmi açıklanmayan üst düzey bir ABD'li yetkili, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun operasyonlara başlamasıyla terör örgütünün büyük kayıplar verdiğini söyledi. Üst düzey yetkili, 50 bin rakamının ortalama bir tahmin üzerinden çıkarıldığını belirtti. 
ABD'li korgeneral Sean MacFarland, Ağustos ayında 45 bin IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Son açıklamayla bu rakam 5 bin artmış görünüyor. 
ÖLDÜRÜLEN MİLİTANIN YERİNE YENİSİ 
ABD ve uluslararası koalisyon, IŞİD'e karşı cephede hem hava saldırıları hem de karada küçük özel kuvvetler birlikleriyle yer alıyor. 2014'te Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u ele geçirip genişleyen IŞİD, 2016'da elindeki toprakların üçte birini yitirdi ve kayıplar halen sürüyor. 
Ancak terör örgütü her ne kadar gerilese de öldürülen militanlarının yerine hemen yenisini ekleyebiliyor ve halihazırda Irak-Suriye topraklarında geniş bir alanı kontrol etmeye devam ediyor. 
17 Ekim'de başlatılan büyük Musul operasyonunda Irak Ordusu, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri IŞİD'i ülkenin en büyük ikinci kentinden atmak için savaşıyor. Tamamen kuşatılan kentte şiddetli sokak savaşları yaşanırken, ordu birlikleri yavaş ilerliyor. 
TÜRKİYE SINIRI İLE BAĞLANTISI KESİLDİ 
Türkiye'nin sınır ötesi harekât Fırat Kalkanı ile hedef aldığı IŞİD'in Türkiye sınırı ile bağlantısı birkaç ay önce kesilmişti. 
Terör örgütüne karşı ayrıca Rusya, Suriye gibi ülkeler de operasyon yapıyor. Örgütün Suriye'de başkent ilan ettiği Rakka da halihazırda PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin çoğunlukta olduğu güçler tarafından kuşatılmış durumda. 
IŞİD, Kuzey Afrika'daki kalesi Sirte'yi geçen hafta kaybetmişti.

09 Ara 2016 - 08:21 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber