IŞİD'e dev darbe! Sirte geri alındı

Terör örgütünün Libya'daki kalesi bugün ordu birliklerinin kontrolüne geçti, Musul ve Rakka'da kuşatılan IŞİD Kuzey Afrika'daki en önemli merkezini kaybetti

LİBYA'DA terör örgütü IŞİD'in kalesi Sirte, aylar süren mücadeleden sonra geri alındı.
Reutershaber ajansının son dakika olarak duyurduğu habere göre, ABD'nin hava saldırılarıyla destek verdiği operasyonda bugün sonuç alındı ve Ordu birlikleri kentte kontrolü sağladı.
Ordu sözcüsü Rida Issa, örgütün Kuzey Afrika'daki en önemli merkezinin tamamen geri alındığını söyledi.
Kentte bugün Sabah birçok IŞİD militanı askerlere teslim olmuştu.
Sirte'deki gelişmeyle ilgili Libya hükümeti tarafından henüz bir resmi açıklama yapılmış değil.
Sirte, IŞİD'in Irak ve Suriye dışında faaliyet gösterdiği yerler içindeki en önemli noktaydı. Ülkedeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, yaz mevsimi başında Sirte'de operasyon başlatmış ve ABD askerleri de cephede yer almıştı.
Sirte eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin memleketi. Libya'da, NATO'nun desteklediği güçlerin Ekim 2011'de Muammer Kaddafi yönetimini devirmesinden bu yana kaos hakim.
IŞİD, Haziran 2015'te Sirte'yi ele geçirmişti.

05 Ara 2016 - 15:16 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber