İnternette cinsel tacize 7 yıl hapis

İsveç'te internet üzerinden 116 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla yargılanan kişi mahkeme tarafından yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı

DURUŞMALARIN sona ermesinden iki ay sonra açıklanan mahkûmiyet kararı on bin sayfalık iddianameye konu olmuş, beş ay süren yargılama sürecinde İsveç'in birçok kentinden tacize uğrayan kız çocuklarının video linki ile tanıklıkları dinlenmişti. 
Sanık hakkında sekiz yıl hapis cezası isteyen dava savcısı Åsa Askenbäck, yaşları 12 ile 14 arasında değişen kız çocuklarının benzersiz bir cesaret örneği göstererek kendileri için çok özel olan ayrıntıları anlattıklarını belirtip "Mahkumiyet kararının tacize uğrayan bu kız çocuklarının bundan sonraki yaşamlarını kolaylaştırmasını ümit ediyorum. Başka mahkemelerde bu tip dava dosyaları varsa' onlarında bu mahkumiyet kararı doğrultusunda sonuçlanmalarını diliyorum'' diye konuştu. 
Yedi yıl hapis cezasına mahkum olan şahsın, internet üzerinden söyleşi programları ile ilişkiye geçip, yaşını ilişkiye geçtiği çocuklarla aynı yaşta gösterip, kurbanlarını web kamera önünde soyunmaya, cinsel eylemlerde bulunmaya ikna edip, kayıt ettiği saptanmıştı.

28 Eki 2016 - 15:19 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber