İkiz kardeşler, Türkiye'yi AP'de temsil etti

Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkeyle beraber dünyanın dört bir yanından, yaşları 16 ile 30 arasında 7 binden fazla öğrenci Avrupa Birliği (AB) Gençlik Zirvesi için 20-21 Mayıs tarihlerinde Strasbourg Avrupa Parlamentosunda (AP) bir araya geldi

AB Gençlik Formu tarafından himaye edilen 'European Youth Event' Gençlik Zirvesinde Türkiye'yi ikiz kardeşler Yağmur ve Damla Koçak (19) temsil etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı öğrencisi Yağmur Koçak ve ikizi Ankara Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Damla Koçak, AP çatısı altında çalışmalarını şöyle anlattı: "Türkiye'yi AP'de diğer gençlerle beraber temsil etmekten büyük mutluluk duydum. Maalesef Türkiye'den katılım çok az. Türk öğrencilerin bu önemli zirvede daha kalabalık olmasını arzu ediyorduk. Avrupa, bu zirvede dünya gençlerinin dünyanın sorunlarını nasıl gördüğünü ve düşündüğünü öğrenmek istiyor. Avrupa'nın geleceğine yönelik ortak proje çalışmaları, dünyada artan sorunlara çözümlerin nasıl bulunacağı gruplar halinde tartışıldı. Biz de Türkiye'de yaşanan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını anlatmaya çalıştık. Çalışmaların verimli geçtiğine inanıyoruz. Burada dikkat ettiğimiz tek nokta, çok farklı görüşler olsa da herkes herkese saygılı ve fikirlerini öğrenmek için merak içindeler. Gençlerin görüş ve düşüncelerine önem verildiğini hissettik. Zirvede yapılan önemli çalışmalar arasında, Avrupa'nın geleceği, yaşanan savaşların barışa çevrilmesi, işsizlik, dünya ekonomisi, demokrasi, insan hakları, siyasi çalışmalar yer alıyor."

21 May 2016 - 23:56 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber