Huzurevi hemşiresi 8 hastasını öldürdü!

Kanada'nın Ontario eyaletinde, bir huzurevi hemşiresi 8 hastasını ölümcül dozda uyuşturucu vererek öldürmekle suçlandı

HAKİM karşısına çıkarılan 49 yaşındaki Elizabeth Tracey Mae Wettlaufer, "8 kez kasten adam öldürmek" suçlamasıyla yargılanacakBeşi kadın, üçü de erkek olan kurbanların 75 ve 96 yaşları arasında olduğu, Wettlaufer'in çalıştığı iki huzurevinde kaldıkları açıklandı. 2007-2014 yılları arasında hayatını kaybeden hastalardan yedisinin ölümcül dozda ilaçla öldürüldüğü belirtildi.
 Cinayetlerle ilgili açıklama yapan Woodstock Emniyet Müdürü William Renton, "Kurbanlara hangi uyuşturucunun verildiğini mahkeme süreci gerekçesiyle açıklamayacağız... Ama böyle huzurevlerinde elbette bazı ilaçlar yer alıyor" dedi. Polis cinayetlerin neden işlenmiş olabileceğine ilişkin soruları yanıtlamaktan kaçındı.Ontario emniyet yetkilileri cinayetlerin bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkarıldığını açıkladı.Emniyet, konu ile ilgili ellerinde bilgi olanlar var ise kendilerine başvurmasını da istedi. 
Kurbanlardan biri olan 75 yaşındaki Arpad Horwath'ın kızı, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada "Babam son günlerinde büyük korku içindeydi. İçimde bir şeylerin doğru olmadığına dair bir his oluşmuştu" dedi. Kanada medyasında tutuklu hemşirenin sosyal medya hesaplarındaki geçmişi de mercek altına alındı.Elizabeth Tracey Mae Wettlaufer'in alkol problemini çeşitli paylaşımlarında dile getirdiği, geçen yıl da alkolü bıraktığını söylediği öğrenildi. Kayıtlara göre, 1995 yılı Ağustos ayında hemşireliğe başlayan Wettlaufer, 30 Eylül 2016'da çalıştığı son huzurevinden istifa etti. 
Ontario emniyeti, huzurevi cinayetleri soruşturmasının resmen 29 Eylül 2016'da başladığını ifade etmişti.

26 Eki 2016 - 18:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber