Hindistan'da tecavüzün cezası 20 yıla çıkıyor

Hindistan parlamentosu, tecavüz ve diğer bazı cinsel saldırı suçlarının cezalarını iki kat artıran yasa tasarısını kabul etti....YENİ DELHİHindistan parlamentonun alt kanadı, 7 saatlik görüşmeden sonra tecavüzün yanı sıra elle taciz,...

Hindistan parlamentosu, tecavüz ve diğer bazı cinsel saldırı suçlarının cezalarını iki kat artıran yasa tasarısını kabul etti.


Hindistan parlamentonun alt kanadı, 7 saatlik görüşmeden sonra tecavüzün yanı sıra elle taciz, gözetleme, kezzap gibi yakıcı maddelerle saldırı gibi suçlara da daha ağır cezalar getirilmesini onayladı.

Yasada, kurbanın ölümüne veya bitkisel hayata girmesine yol açan tecavüz vakaları için, Hindistan'da nadiren verilen idam cezası da yer alıyor.

Yeni yasa, toplu tecavüz, reşit olmayan birine tecavüz, polis ya da yetkili birinin tecavüzü gibi suçlar için öngörülen cezayı iki kat arttırarak 20 yıla çıkarıyor. Bu cezanın ömür boyu hapis cezasına dönüştürülmesi de mümkün.

Mevcut yasalarda tecavüz sanıklarına 7-10 yıl arasında hapis cezası verilebiliyor.
Hindistan'da 16 Aralık'ta 23 yaşında bir kadın otobüste toplu tecavüze uğramış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olay, ülkede geniş çaplı protestolara neden olmuş ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırmıştı. 

Hindistan'da geçen cumartesi de İsviçreli bir turist toplu tecavüze uğramıştı.

#

19 Mar 2013 - 18:32 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber