Heyelan ve devasa kayalar köyü yuttu, 141 kişi kayıp!

Çin'de bir dağ köyü sabahın erken saatlerinde eşine rastlanmayan büyüklükte bir kütlenin altına gömüldü, yalnızca üç insan kurtulabildi. Uluslararası ajanslar feci fotoğraflar geçiyor, dev heyelanın bir nehri tıkayıp karayolunu da yok ettiği bildiriliyor

ÇİNbu sabah bir felakete uyandı. Ülkenin güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde heyelan bir köyü uttu.
Xinmo köyü sabah 06.00 sularında dağdan kopan dev kayalar ve toprak kütlesinin altına gömüldü, 46 hanenin bulunduğu köydeki tüm evler heyelan altında kaldı. 
Yerel medya, Tibet bölgesine yakın Maoxian şehrine bağlı köyde yalnızca üç kişinin kurtulabildiğini, 141 köylüden haber alınamadığını bildiriyor. Bir anne baba ile iki aylık bebekleri mucizevi şekilde kayaların arasından sağ çıktı. 
Çin lideri Şi Jinping, kurtarma ekiplerinden tüm çabalarını hızlı bir şekilde göstermelerini istedi ancak köyden inanılmaz fotoğraflar geliyor. Uluslararası ajansların dünyaya geçtiği kareler, dağdan sürüklenen devasa kayaların Xinmo köyüyle birlikte bir nehri ve yolu da yuttuğunu gösteriyor. 
Yetkililer, üç milyon metreküp kütlenin aşağıya doğru kaydığını tahmin ediyor. 
Yüzlerce kurturma ekibi ve ambulanslar köye ulaştı ancak enkazın ne kadar sürede temizleneceği bilinmiyor. Resmi televizyon, ekiplerin kaya ve toprağı karıştırdığı görüntüleri ekrana getirdi.
Çin Radyosu, bölgede etkili olan şiddetli yağışın felakete yol açmış olabileceğini aktarıyor. Radyoya konuşan ismini açıklamak istemeyen bir araştırmacı, bölgedeki barajın yıkılabileceği uyarısını yaptı. 
Sıçuan'daki son büyük felaket, 2008 yılında meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremdi. Wenchuan merkezli depremde 70 bin insan yaşamını yitirmişti.

24 Haz 2017 - 12:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber