Hava taksiler geliyor

Uçak üretim sektörünün öncü ismi Airbus, bilim kurgu filmlerine konu olacak bir projeyi tanıttı. Airbus, "hava taksi" için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu

DÜNYANIN büyük uçak üreticilerinden Airbus, sürücüsüz araç modasına uyarak bu teknolojiyi “göklere” çıkartmak istiyor. Airbus, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen Digital Life Design (DLD) konferansında pilotsuz uçak prototip planının tanıtımını gerçekleştirdi. Geleceğin ulaşım araçlarında “sürücüsüz” hava taksilerinin önemli rol alacağını ön gören Airbus bu konuda ilk somut adımlarını 2017’nin sonunda atmak istiyor.
'ŞEHİR İÇİ ULAŞIM GÖKLERE ÇIKACAK'
Markanın geçtiğimiz dönemde Vahana Projesi olarak adlandırdığı şehir içi havayolu mobilite sisteminin bir parçasını oluşturan sürücüsüz hava taksiler tek seferde birden fazla yolcu taşıma kapasitesiyle hizmet verecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Airbus CEO’su Tom Enders, “Bundan 100 yıl öncesinde şehir içi ulaşım ağı yeraltına yönelmişti. Şimdi teknolojimizle bunu havaya taşıyoruz. Projede şu anda deneme aşamasını yürütüyoruz ve geliştirme sürecini çok dikkatli şekilde yönetiyoruz" diyerek gelecekte maliyeti çok fazla olan köprü ve yolların inşasına gerek kalmayacağını ifade etti.
YAKITI ELEKTRİK ENERJİSİ OLACAK
Hava kirliliği ve karbon salınımı konusunda da oldukça hassas bir süreç yönetimini gerçekleştiren Airbus, tüm bu teknolojinin elektrik enerjisiyle yapılabileceğine inanıyor. Markanın konsept tasarımında dört önde dört arkada olmak üzere toplamda sekiz pervane görev yapıyor. Otonom sürüş teknolojisiyle yapay zekanın otomobil ve ulaşım sektörünü doğrudan etkileyeceğine inanan Airbus, etkinlik kapsamında dünyanın en büyük reklam helikopterleriyle ilgili de bilgiler paylaştı.

18 Oca 2017 - 18:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber