Hapishanelerdeki casus "serçeler"

İsrail istihbarat teşkilatı, hapishanelerde görevlendirdiği ve tutuklu kılığına giren casus "serçeler"le Filistinli tutuklulardan bilgi topluyor.

İsrail hapishanelerindeki hücrelerde 30 gün tutuklu kaldıktan sonra 11 Ekim 2011'de, ''Özgürlerin Vefası'' adlı esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Ali Asafira, İsrail'in soruşturma sürecinin hücre hapsiyle başlayıp, casus ''serçelerin'' devreye girdiği hapis süreciyle devam ettiğini söyledi.

İsrail istihbaratının kendisini hücre hapsine koymasının nedenini çıkınca anladığını belirten Asafira şöyle devam etti:
''Burada tutukluların psikolojisiyle ilgili araştırma yapılıyor, zayıf noktaları tespit ediliyor. İkinci aşamada ise tutuklu, hapishane olduğunu zannettiği bir yere götürülüyor. Aslında bir tiyatro sahnesinden ibaret olan ve tutuklu dışında bütün oyuncuların casuslardan oluştuğu bu yerde casus ''serçeler'', tutukluya kendilerini Filistinli direnişçiler olarak tanıtıyor. Tutuklu, bu kişilerin casus olduğunu anlayıp konuşmadığında istihbarat subayına sevk ediliyor ve orada ona 'falancanın casus olduğunu nasıl anladığı' soruluyor. Soruşturma bittikten sonra tutuklu pek çok casusun olduğu bir araçla gerçek hapishaneye naklediliyor. Araçtaki casuslar, tutukluyu hapishanedeki casuslara karşı uyarıyor ve böylece onun güvenini kazanmaya ve dostuymuş gibi görünüp bilgi almaya çalışıyor.''

İsrail Hapishaneler İdaresi tarafından görevlendirilen bu casuslar, gidecekleri hapishaneleri kendileri seçtikleri için, ''seçim özgürlüğünden dolayı'', ''serçe'' olarak adlandırılıyor.

#

07 Mar 2013 - 11:45 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber