Hamile olduğunu sandı ama doğurduğu şey şoke etti

Hamilelik testi pozitif çıkan kadın 8 hafta boyunca bebek beklediğini sandı ancak kanamayla hastaneye kaldırılınca nadir görülen hastalığı anlaşıldı

BİR sabah mide bulantısıyla uyanan Alice Hallhamilelik testi yaptı. 20 yaşındaki kadın test pozitif çıkınca doktora gidip teyit ettirmeye karar verdi. Doktor, 4 haftalık hamile olduğunu söyleyince büyük bir şok yaşadı.
 
Erkek arkadaşıyla sadece 9 aydır birlikte olan genç kadın, böyle bir şeyi aklının ucundan dahi geçirmiyordu. İkisi de çocuk sahibi olmak için çok genç olmalarına rağmen bu habere sevindiler.Mirror'da yayınlanan habere göre büyük bir heyecan yaşayan ve hazırlıklar yapmaya başlayan çift, 8 hafta sonra Alice'in kanamasıyla sarsıldı. Acilen hastaneye giden çifte Alice'in düşük yaptığı söylendi.
 
Ancak yaptığı test hala hamile olduğunu söylüyordu. Hormon seviyelerinde de büyük artış vardı. 1 hafta sonra tekrar sancıyla hastaneye koştu.Doktorlar, rahminde bir şişme fark etti ancak hamileliğe hiç benzemiyordu. Uzmanlar bir türlü ne olduğunu çözemiyordu. Genç kadın eve geri dönüyor, sonra kanamayla hastaneye geliyordu. Hormon seviyeleri bir yükseliyor bir düşüyordu.
 
Londra'da daha büyük bir hastaneye sevk edilen Alice'e gestasyonel trofoblastik neoplazi teşhisi konuldu. Yani Alice'in rahminde büyüyen bir bebek değil, bir tümördü. Yapılan testler sonucu tümörün kanserli olduğu anlaşıldı. Oldukça nadir görülen hastalık İngiltere'de sadece iki hastane tarafından tedavi edilebiliyordu. Ancak rahmindeki fetüs büyüklüğündeki tümöre müdahale edemiyorlardı. Yakınında büyük bir damar vardı ve bıçak altına yattığında kan kaybından ölebilirdi.
 
Kemoterapi almaya başlayan genç kadının tümörünün büyümesi engellendi. Bir sabah doğum sancısına benzer bir sancıyla uyandı. Doktorunu aradığında doktoru gerçekten doğum yaptığını söyledi. Hastaneye kaldırılan Alice 450 gram ağırlığında bir tümör doğurdu.

21 Şub 2017 - 13:27 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber