Halk istedi meclis azletti

Ülkesinde haftalardır yolsuzluk protestolarının hedefi olan Güney Kore lideri Park, mecliste yapılan oylama ile görevden azledildi. Halk ‘bayram’ yaptı

GÜNEY Kore parlamentosunda, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden alınması yönünde yapılan oylamada, milletvekillerin büyük bir bölümü azil yönünde oy kullandı. Meclis’teki önerge 56’ye karşı 234 oyla kabul edildi. Bu, Park’ın partisi Saenuri milletvekillerinin de azil yönünde oy kullandığı anlamına geliyor. Ülkede geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı sokak gösterilerinde Geun-hye’nin görevden alınması talep edilmişti. Park’la ilgili skandal, yakın arkadaşı Choi Soon-sil’in hakkındaki bir dizi suçlama sonrasında ortaya çıkmıştı.
Arkadaş yardımı
Choi, devlet kademesinde herhangi bir görevi olmamasına rağmen, kendisini cumhurbaşkanının arkadaşı olarak tanıtıp zimmetine 9 milyon dolar geçirmekle suçlanıyor. Choi’nin daha önce kültür ve spor etkinliklerini destekleme adı altında yardım kuruluşlarını da dolandırıldığı iddia edilirken, Güney Kore yasalarına göre zanlının idam ya da müebbet hapis cezası alması söz konusu olabilir. Park, daha önce suçlamalar nedeniyle iki kez özür dilemiş ve “hakkında çıkan siyasi kriz nedeniyle üzgün olduğunu” söylemişti.

10 Ara 2016 - 08:39 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber