Halep'ten ilk büyük tahliye

Bombardıman altında kalan çoğu hasta 150 sivil, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin verdiği bilgiye göre kentin batısına nakledildi

ULUSLARARASI Kızılhaç Komitesi, rejim ve muhaliflerin şiddetli çatışmaları arasında mahsur kalan 150 sivilin bölgeden çıkarıldığını duyurdu. 
Komitenin verdiği bilgiye göre, El Razi ve İbn Haldun hastanelerinden alınan 118 hastayla birlikte 30'dan fazla sivil de Halep'in batısına nakledildi. Evsiz ve yardıma muhtaç siviller arasında kadınlar ve çocuklar var. 
Rusya'nın desteğiyle ilerleyen rejim güçleri, dün Halep'in Eski Kent bölgesini de almıştı. 15 Kasım'da başlayan taarruza başlarda direnen muhalifler son bir haftada üst üste yenilgi yaşadı ve toplamda kaybedilen yerler neredeyse dörtte üçe ulaştı. 
Rejime yakın El Vatan gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise, Halep'i muhaliflerden geri almanın savaşın gidişatını değiştirecek büyük bir zafer olacağını ancak bunun 5 yıldır süren savaşın sona ermesi için yeterli olmadığını söyledi. 
Muhaliflerin sivillere yardım için yaptığı ateşkes çağrılarına olumsuz yanıt veren Esad, ordunun operasyona devam edeceğinin altını çizdi: "Halep'in bizim için bir zafer olacağı doğru, bu büyük bir adım olacaktır ama gerçekçi olalım, bu Suriye'deki savaşın sona ereceği anlamına gelmez. Teröristler her yerde. Halep'i geri alsak bile onlara karşı savaşımız devam edecek." 
Esad'a göre, savaşı bitirmenin tek yolu rejimle muhalif gruplar arasında yapılacak yerel anlaşmalar. Hükümet bu yolla bazı isyancı grupların başkent Şam çevresindeki bölgelerden çekilmesini sağlamıştı.

08 Ara 2016 - 11:33 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber