Halep'te sivil yerleşim yerlerine saldırı

Halep'te Rus jetleri ve İran destekli milislerin desteğiyle katliam yapan Esed güçlerinin sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 46 sivil öldü, 230 kişi yaralandı

HALEP'TEKİ Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, yaptığı açıklamada, rejim ve destekçilerinin Doğu Halep'te muhaliflerin kontrolündeki semtleri yoğun şekilde kara ve havadan bombaladığını söyledi. 
Muhaliflerin kontrolündeki semtlere 140 hava saldırısının gerçekleştiğini belirten Ensari, ''Rejim ve ortakları Halep'in doğusuna gerçekleştirdiği kara ve hava saldırılarında Cellum'da 6, Bab Kınnısriyn'de 7, Kellase'de 9, Bustan el-Kasr'da 5, Meğayir'de 2, Meadi'de 7, Firdevs'te 3, Ensari'de 4, Zibdiyye'de 2 ve Mesakin Firdevs'te 1 kişi yaşamını yitirdi, 230 kişi yaralandı'' dedi. 
Son 23 günde ölen sivillerin sayısı 935'e yükseldi 
KLOR GAZI İÇERİKLİ VARİL BOMBASI ATILIYOR 
Halep'in doğusunda yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan semtlere bin 200'den fazla havan topu mermisinin düştüğünü kaydeden Ensari, ''Suriye ordusuna ait askeri helikopterler muhaliflerin kontrolündeki bölgelere klor gazı içerikli varil bombasıyla saldırdı. Saldırıda çevreye yayılan gazlardan çok sayıda kişi etkilendi'' diye konuştu. 
Yoğun bombardımandan dolayı bazı bölgelere ulaşamadıklarını aktaran Ensari, kentte insani durumun her geçen gün kötüye gittiğinin altını çizdi. 
Halep'te bugün hayatını kaybedenlerle birlikte, şiddetli saldırıların başladığı 15 Kasım'dan bu yana sivil kayıp sayısı 935'e yükseldi. 
YÜZ BİNLERİN İNSANİ KRİZİ 
Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye sınır Halep ili, başkent Şam'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre. 
Rejim ordusu, Rusya ve İran destekli Şii milisler, 15 Kasım'dan bu yana kent merkezinin doğusunda muhaliflerin elindeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor. Rusya ise Halep'teki hava saldırılarında yer almadığını savunuyor. Buna karşın, rejim hatlarının haberleşmesini dinleyen muhalifler, Rusların kara harekatının her kademesinde boy gösterdiğini bildiriyor. 
Rejim kuşatmasında yüz binlerce sivilin bulunduğu Doğu Halep'te halk 3 ayı aşkın süredir temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler, sağlık merkezleri, fırın ve okullar rejim saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Baz istasyonlarının büyük kısmının yıkılması ve rejimin telefon hatlarını kesmesi nedeniyle kentle iletişim sadece kısıtlı şekilde internet üzerinden kurulabiliyor.

09 Ara 2016 - 08:59 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber