Hackerlardan bankalara saldırı

Rus hackerların aralarında JP Morgan Chase’in de bulunduğu en az 5 ABD bankasına siber saldırı düzenlediği bildirildi. Son bir ayda yapılan saldırılarda, bankalarda bulunan çok sayıda müşteriye ait gigabaytlarca büyüklükte verilerin ele geçirildiği ifade edildi.

RUShackerların aralarında JP Morgan Chase’in de bulunduğu en az 5 ABD bankasına siber saldırı düzenlediği bildirildi. Son bir ayda yapılan saldırılarda, bankalarda bulunan çok sayıda müşteriye ait gigabaytlarca büyüklükte verilerin ele geçirildiği ifade edildi. JP Morgan Chase’ten yapılan açıklamada, şirketlerinin hemen hemen her gün siber saldırıya uğradığı ve bu saldırılara karşı savunma sistemlerinin olduğu belirtildi. Şirket, siber saldırılara karşı ABD Gizli Servisi (USSS) ile birlikte çalıştıklarını söyledi. İsmi açıklanmayan kaynakların verdiği bilgiye göre siber saldırıların, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara misilleme olduğunu öne sürüldü. Saldırıların Avrupa bankalarını da kapsamış olabileceği ifade ediliyor. Olayı soruşturmaya başlayan Federal Büro Araştırma (FBI) ekipleri, siber saldırıların, Rusya ve Doğu Avrupa bölgelerinde yapılmış olabileceğini düşünüyor. ABD medyasına yansıyan bilgilere göre, siber saldırıyı düzenleyen hackerlardan en az birinin Rusya devleti tarafından desteklendiği iddia edildi.
Büyük bankalar, müşteri bilgilerini korumak için üst düzey bir güvenlik sistemi kullanıyor.

28 Ağu 2014 - 16:53 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber