Güvenlik tedbirleri arttırıldı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de güvenlik gerekçesiyle alarm durumu en üst seviyeye çıkarılırken, metro ulaşıma kapatıldı, büyük organizasyonlar iptal edildi

Paris saldırılarının ardından Avrupa’da güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de güvenlik önlemleri arttırılırken alarm seviyesi de en üst düzeye çıkarıldı. Brüksel’de olası saldırıların önlenmesi için metro ulaşıma kapatılırken vatandaşlara da kalabalık alanlardan uzak durma çağrısı yapıldı. Kriz Masası tarafından yapılan açıklamada, “Halka, alışveriş merkezleri, konserler, toplu taşıma durakları gibi kabalık ortamlardan uzak durmaları çağrısı yapıldı. Açıklamada, metro ağlarının yarına kadar kapalı olacağı ifade edilirken, şehir içi taşımacılık yetkililerinin açıklamasında ise 4 ana metro hattının polisin emrine kadar kapalı kalacağı kaydedildi.

Kriz merkezi, yerel yetkililere büyük organizasyonların iptal edilmesi çağrısında ve vatandaşlara kalabalık alanlardan uzak durmaları uyarısında bulunurken, asker ve polisin kentin çeşitli yerlerine konuşlandırılacağı bildirildi.

21 Kas 2015 - 14:17 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber