Gece uykusuna prim

ABD'li sigorta firması Aetna, çalışanlarını gece uyumaya teşvik etmek amacıyla para ödüllü bir proje yürütüyor

BBC'nin haberine göre, 25 bin personel çalıştıran Aetna şirketi,  uykusuzluktan kaynaklanan performans eksikliğini gidermek amacıyla 2009'dan beri  uyguladığı programla, her gece en az 7 saat uyuyan çalışanlarını ödüllendiriyor.
Programa göre, çalışanlar en az 7 saat uyudukları her 20 gece için 25  dolar olmak üzere, yılda 300 dolara kadar ek ödeme almaya hak kazanıyor. 
Programa kayıt yaptıran çalışanlar, şirket bilgisayarlarına bağlı  bileklikle bilgilerini otomatik olarak insan kaynaklarına aktarabiliyor veya el  ile tuttukları kayıtları sunarak ödülden yararlanabiliyor. 
Aetna'nın Personel Sosyal Hakları Müdür Yardımcısı Kay Mooney, uyku  ödüllendirme programının çalışanların sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmaları  yanında işlerini daha verimli yapmalarını sağlamak amacıyla başlatıldığını  söyledi. 
Uyku ödüllendirme programının aynı zamanda sağlıkla ilgili etkenlerin  şirket verimliliğindeki etkilerini daha geniş çapta araştırma amacını taşıdığını  belirten Mooney, şirket çalışanlarına sağlıkla ilgili birçok proje sunulduğunu,  uyku ve egzersiz için para ödülü verilmesinin bunlardan yalnızca birkaçı olduğunu  ifade etti. 
Şirketinin bu uygulaması için 12 bin personelin kaydolduğu belirtildi. 
Amerika Uyku Tıbbı Akademisi tarafından 2011'de yayımlanan rapora  göre, ABD'de bir işçinin yıllık iş kaybı ortalama 11,3 günü buluyor. İşverenlere  yaklaşık 2 bin 280 dolara mal olan bu rakam ABD ekonomisinde her yıl 63,2 milyar  dolar kayba neden oluyor.

30 Haz 2016 - 17:23 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber