G-7 Zirvesi'nin gündemi terör ve güvenlik politikaları

Dünya ekonomisinin yüzde 60'ını oluşturan sanayileşmiş yedi ülkenin liderleri İtalya'da buluştu. Zirvenin gündeminde terör ve güvenlik politikaları var.

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 ve AB liderleri, 43. G7 Liderler Zirvesi'nde İtalya'nın Taormina beldesinde bir araya geldi. 
Liderler ilk günkü çalışmalarına, Taormina'nın antik Yunan döneminden kalma dünyaca ünlü amfi tiyatrosunda aile fotoğrafı çektirerek başladı. 
Fotoğraf çekimi öncesinde ev sahibi İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, konuk liderleri tek tek karşıladı. Karşılamaya en geç gelen lider ise ABD Başkanı Donald Trump oldu. 
Zirve öncesinde mevkidaşlarına yönelik görüntülü bir mesaj paylaşan Başbakan Gentiloni, "Kolay olmayacağını biliyoruz ama G-7’den sonuçlar elde etmeyi istiyoruz. Taormina ruhu, bize doğru yolu bulmada yardım edebilir" dedi. 
Gentiloni vatandaşların kendilerinden terör ve güvenlik konusunda bir mesaj beklediğini belirterek, "Bugün Taormina’da çok önemli bir açıklama yapacağız" ifadesini kullandı. 
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de zirveye ilişkin "Şüphesiz ki en zor G-7 zirvesi. AB, bir anlaşma çıkması için her şeyi yapacak" diye konuştu.
 
GÜNDEM TERÖR VE GÜVENLİK  
G-7 liderleri bugünkü ilk iki oturumda dış politika ve güvenlik meselelerini ele alacak. İngiltere’nin Manchester kentinde hafta başında yaşanan terör saldırısı bağlamında DAEŞ başta olmak üzere terörle mücadele ve diğer güvenlik konuları görüşülecek.

26 May 2017 - 16:09 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber