Fransa, OHAL'in yerine benzer yasa çıkartıyor

Fransa, terörle mücadele kapsamında, içerik yönünde OHAL'e benzer yasa çıkartacak. Fransa, OHAL'ın yerini alacak terörle mücadele yasası hazırlıyor. Yeni terörle mücadele yasası ise 1 Kasım 2017 tarihinden evvel onaylanıp, olağanüstü hal yerine geçecek. Fransa'da hükümet OHAL'in kademeli olarak kaldırılabileceğini belirtirken, sıkı tedbirleri içeren yeni hazırlanan yeni yasa OHAL'in yerini alacak

ÜLKE güvenliği için büyük önem taşıyan yeni yasa, İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan yeni yasa tasarısı metninde, OHAL uygulamasını terörle mücadele kapsamında yasallaştırılmasını öngörüyor. Hükümetin kendine daha fazla yetki tanıdığı yasa düzenlemesinde, güvenlik güçlerinin ev ve iş yerlerinde arama yetkileri genişletiliyor. Ayrıca, terör şüphelisi olduğu düşünülen kişilerin ikamet ettikleri bölgeden izinsiz olarak uzaklaşmaları yasaklanabilecek.
Ayrıca, yeni yasa kapsamında terör propagandası yaptığı belirlenen bazı dernek veya camii gibi ibadet mekanları kapatılabilecek. Hükümet sözcüsü Christophe Castaner'in yeni yasayla ilgili bakanlar konseyi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda terörün kalıcı bir tehdit olma durumunda bulunmasından dolayı yeni bir yasa gerekli" ifadelerini kullandı.
Söz konusu yeni terörle mücadele yasanın 1 Kasım 2017 tarihinden önce Fransa Ulusal Meclisi'nde onaylanması bekleniyor. Hala hazırda yürürlükte olan OHAL yasası ise 1 Kasım 2017 tarihine kadar uzatılacak.

DİM WEB TV UYGULAMASINI İNDİRDİNİZ Mİ? 

Haberleri ve canlı yayınları ile gündemi belirleyen Alanya'nın yeni nesil televizyonu DİM WEB TV izlemek artık çok kolay.  Samsung, LG vb android telefonlar için PLAY STORE'dan ( https://play.google.com/store/apps/details?id=dimtv.tv.dimtv ) İphone telefonlar için APPLE STORE'dan (https://appsto.re/tr/9mYpkb.i) indirebilirsiniz. İyi seyirler.

23 Haz 2017 - 23:48 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber