Fransa'da terör saldırısı

Son dakika haberi Fransa'dan geldi. Fransa'nın Alanya'sı olan turistik Nice kentinde Fransız İhtilali'nin ilk kıvılcımı sayılan Bastille Günü kutlamaları sırasında dünyaca ünlü "Promenade Des Anglais" caddesinde yerel saatle 22:35'te korkunç bir terör saldırısı gerçekleşti. Ölü sayısı her geçen dakika artıyor.

Fransa'da terör saldırısı
Fransa'da terör saldırısı
Haber albümü için resme tıklayın

Fransa'da terör saldırısı

KUTLAMALARKutlamalar sırasında bir kamyonun kalabalığın arasına daldığı 84 kişinin hayatını kaybettiği, 50'si ağır olmak üzere 100'e yakın kişinin de yaralandığı kaydedildi. Fransa basını, saldırganın 31 yaşında Nice'te yaşayan bir Tunuslu olduğunu açıkladı. Savcı saldırının gerçekleştirildiği kamyonun kiralandığını açıkladı. Kamyondan bomba ve mühimmat çıktı. Nice genelinde alarm seviyesi arttırıldı. Fransa'dan gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Fransa'nın Nice kentinde Fransız İhtilali'nin ilk kıvılcımı sayılan Bastille Günü kutlamaları sırasında ünlü 'Promenade Des Anglais'  caddesinde bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Feci olayda 84 kişi hayatını kaybetti, 50'si ağır olmak üzere 100'e yakın kişi de yaralandı. Bölgeden gelen son dakika bilgilerini anında aktarıyoruz.
15 metre uzunlukta bir kamyon 90 kilometre hızla kalabalığın içine daldı. Yerel saatle 22.35’te meydana gelen olayda saldırganın kamyonla 2 kilometre boyunca insanları ezdiği bildirildi.

'SALDIRGAN TUNUSLU'
Fransa basını, saldırganın 31 yaşında Nice'te yaşayan bir Tunuslu olduğu bilgisini geçti. Savcı ayrıca kamyonun kiralık olduğunu açıkladı

SAATTE 90 KM HIZLA KALABALIĞA GİRDİ
Kalabalığa giren kamyonun ilk görüntüleri Twitter'da yayınlandı. Kamyonun polis ateşiyle delik deşik olduğu görüldü. Kamyonun 90 kilometre hızla kalabalığın arasına girdiği bildirildi.


KAMYONDAN BOMBA ÇIKTI

Polis tarafından etkisiz hale getirilen bir teröristin kullandığı kamyonda  önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirtti.

Görgü şahitleri havai fişeklerinin atıldığı sırada şoförün kaçmak isteyenlerin üzerine doğru da aracı sürdüğünü ifade ettiler. Fransız polisinin açtığı ateş sonucu kamyon şoförü öldürülürken olayla bağlantısı olan bir kişinin de kaçtığı ifade edildi.


NİCE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yapan Nice Valisi Adolphe Colrat, olayın bir terör saldırısı olduğunu belirterek  kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu. Fransız İçişleri Bakanlığı Nice genelinde alarm seviyesinin arttırıldığını açıkladı.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Vali Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

HOLLANDE TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'de yaşananlar sonrası tatilini kısa kesip Paris'e dönme kararı aldı. Hollande, Avignon kentine yaptığı ziyaretin  ardından Paris’e dönüşünde saldırı ile ilgili bilgi almak üzere kriz merkezine  gitti.

Öte yandan Fransız makamları ABD Başkanı Obama'ya saldırı hakkında bilgi verdi.

FACEBOOK GÜVENLİK BUTONUNU AÇTI, PAYLAŞIMI KAPATTI

Sosyal medya ağı Facebook, dünyada yaşanan birçok terör saldırısında yaptığı gibi saldırı sonrası bölgedekilerin çevresini bilgilendirebilmesi amacıyla 'Güvenlik Butonu'nu kullanıma açtı.

Dünyanın en aktif sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, Fransa'da yaşanan kanlı saldırıdan sonra, katliamla ilgili tüm paylaşımları bazı sayfalardan kaldırdı ve paylaşım yasağı getirdi. 

15 Tem 2016 - 00:48 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber