Ferrari otel keyfi de yaşatacak

İtalyan süper spor otomobil üreticisi Ferrari, İspanya’da F1 aracına benzeyen otel ve eğlence parkı için düğmeye bastı. Proje 100 milyon euro’ya çıkacak ve 2016’da açılacak

DAHA önce Abu Dabi’de bir temalı park kuran Ferrari, bu kez İspanya’ya yöneldi. İkinci parkını Barselona’da hizmete sokmayı planlayan Ferrari, aynı zamanda bir de lüks otel açacak.
İtalyan süper spor otomobil üreticisi Ferrari, ilk kez 2010’da Abu Dabi’de açtığı temalı eğlence parkının başarısı üzerine, bu konsepti Avrupa’ya da taşımaya karar verdi. Firma, yılda yaklaşık 4 milyon turistin ziyaret ettiği İspanya’nın Barselona kentinin güneyinde bulunan PortAventura’da bir eğlence parkı inşa edecek. Bu parkta, Avrupa’nın en hızlı yatay ve dikey hız treni bulunacak.

Otelde ‘sanal’ sürüş

Ancak Ferrari, bununla da kalmayacak. Yine bir “ilk” olarak, lüks bir otel de açacak. Ancak otel, öyle sıradan bir bina olmayacak. 250 odası, farklı restoranları bulunacak otelin mimarisinde, Formula 1 araçlarından esinlenilen bir tasarım kullanılacak. Giriş kısmı F1 aracının burun kısmını, binanın kalanı yan hava girişlerini andırırken, yüzme havuzuna bağlanan su kaydırakları da F1 aracının egzost boruları şeklinde olacak. Yine otelin yüzme havuzuna bakan kısmındaki pencereler bir radyatöre, binanın tepesindeki seyir terası veya restoran olarak kullanılacak bölüm ise F1 sürücülerinin baş kısmında yer alan ve kameranın da olduğu bölüme benzeyecek.
“Ferrari Land” olarak anılacağı belirtilen ve park ile birlikte 807 bin metrekarelik alanda kurulacak otel, 5 yıldızlı olacak. Otelde, Ferrari araçlarının “sanal” ortamda kullanılabileceği simülatörlerin olacağı belirtiliyor. Projenin, toplamda 100 milyon euro’yu aşan bir yatırımla gerçekleştirileceği belirtiliyor. 2016 yılında hizmete açılacak otel ve parkın, Ferrari lisansıyla özel girişim sermayesi şirketlerinden Investindustrial ve KKR tarafından inşa edileceği kaydediliyor.

Yenileri de gelecek

Finans çevrelerinde “dünyanın en güçlü markası” olarak nitelenen ve geçen yıl 3.15 milyar dolar ciro yapan Ferrari’nin, Abu Dabi sonrası pek çok ülkeden teklif almış. Şirket yetkilileri, İspanya’daki parkın, Abu Dabi’dekinin üçte biri kadar olacağını, bununla birlikte farklı ülkelerde de projeler yapabileceklerini belirtiyor.

16 Mar 2014 - 17:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber